Foto: Shutterstock

Mūžībā 87 gadu vecumā aizgājis mākslinieks Emīls Braunbergs, portālu "Delfi" informē biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība".

1931. gadā dzimušais Braunbergs ar eļļas glezniecību sāka nodarboties vidusskolas laikā un pamatus apguva pie māksliniekiem Leonīda Āriņa un Anša Artuma.

1957. gadā Braunbergs absolvēja Rīgas Medicīnas institūtu (tagad Rīgas Stradiņa universitāte), taču glezniecību viņš apguva galvenokārt pašmācības ceļā.

No 1968. gada mākslinieks regulāri piedalījās izstādēs, rīkoja personālizstādes un piedalījās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Somijā, Šveicē, Japānā.

"Latvijas Mākslinieku savienībai" Braunbergs pievienojās 1996. gadā.

Biedrība portālam "Delfi" norāda, ka Braunbergs gleznas nav uzskatījis par dabas patiesību, bet gan iekšējā pārdzīvojuma atainojumiem.

Mākslinieks galvenokārt gleznoja pilsētu un lauku ainavas, klusās dabas. Braunberga galvenais izteiksmes līdzeklis bija bagātīgs kolorīts.

Braunberga darbi atrodas Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā, Jūrmalas pilsētas muzejā, Tukuma muzejā, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Zviedrijā, Austrijā, Kanādā, Izraēlā un ASV.

Atvadīšanās no mākslinieka Braunberga notiks 7. jūnijā pulksten 13 Jaundubultu kapu Lielajā kapličā.

"Latvijas Mākslinieku savienība" un "Jūrmalas mākslinieku biedrība" izsaka dziļu līdzjūtību mākslinieka Braunberga kolēģiem un tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!