Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 10. jūnijā pulksten 18.00, ieskandinot XVIII Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkus, vasaras saulgriežu noskaņās notiks koncerts, kas pulcinās Latvijas augstskolu korus, dejotājus un mūziķus, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

XVIII Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki šogad notiks no 22. līdz 24. jūnijam Igaunijā, Tartu.

Tā kā vērienīgie studentu svētki šogad notiek laikā, kad Baltijā tiek svinēti vasaras saulgrieži, "Gaudeamus" organizatori devuši uzdevumu dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, sagatavot šīm noskaņām atbilstošu repertuāru. Saulgriežu tēma caurvīs arī Rīgā gaidāmo ieskanas koncertu.

Koncerta apmeklētāji varēs baudīt dziesmu un deju izlasi no Tartu gaidāmā deju lielkoncerta "Līgo nakts mistērija" un noslēguma koncerta "Jāņu dziesmas". Latvijas koru programmā skanēs gan Jurjānu Andreja "Lūk, roze zied" un Emīla Dārziņa "Nāru dziesma", gan arī Selgas Mences tautas dziesmas apdare "Gara, gara šī naksniņa" u.c. Tāpat Līgo svētku noskaņa ienāks arī deju kolektīvu repertuārā.

Koru programmas mākslinieciskā vadītāja, diriģente: Ilze Valce. Deju programmas virsvadītāji: Rolands Juraševskis, Ilze Mažāne un Elita Treilone Pūtēju orķestru virsvadītājs: Māris Martinsons. Režisors – Jānis Siliņš.

Ieeja ieskaņas koncertā ir bez maksas.

Studentu dziesmu svētku tradīcija aizsākās Igaunijā, 1956. gada Dziesmu svētku laikā. "Gaudeamus" pārmaiņus, lielākoties ik pēc četriem gadiem, notiek kādā no Baltijas valstīm. Iepriekšējo reizi studentu svētki notika 2014. gadā Latvijā, Daugavpilī. Plašāk par šī gada festivāla programmu var lasīt svētku mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!