Foto: Publicitātes foto

"Rīgas festivālā" 16. jūnijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā ģitārists Matīss Čudars satiksies ar Latvijas Radio kora grupu diriģenta Kaspara Putniņa vadībā. Koncerta programmā skanēs Matīsa Čudara jaundarbi, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no VSIA "Latvijas koncerti".

Matīss Čudars ir viens no talantīgākajiem un daudzpusīgākajiem latviešu ģitāristiem – viņa spēlē brīvs improvizācijas gars savijas ar spēju iejusties gan baroka mūzikā, gan mūsdienu komponistu skaņumākslā, un uzplaukt kā flamenko, tā arī rokmūzikā un džezā. Gaidāmā koncerta centrā likti tieši viņa jaundarbi – skaņās tērptas Dievam veltītas mīlestības vārsmas ar saknēm dažādu laikmetu un dažādas izcelsmes mistiķu darbos. Mūziķiem pievienosies arī sitaminstrumentālists Ivars Arutjunjans.

Matīss Čudars skolojies Rīgas Doma kora skolā un Amsterdamas konservatorijā. Viņš ir "Riga Jazz Stage" 2017 pirmās vietas ieguvējs. Pērn ar savu spēli Matīss sajūsmināja Osvaldo Golihova operas "Ainadamar" iestudējumā "Cēsu mākslas festivālā". Turpat Cēsīs izskanēja Matīsa Čudara koncerts "Vakars kvadrātā ar Džimiju Hendriksu, The Beatles un The Rolling Stones" "LNSO Vasarnīca" programmā.

Rudens pusē uz Lielās ģildes skatuves ģitārists atklājās Baha mūzikā un Agnetas Krilovas jaundarbā saspēlējās ar "Trio Nyx". Koncertprogramma "Merkurijs uz mēness", kurā Matīss Čudars spēlēja kopā ar orķestri "Rīga", pērn tika nominēta Lielajai mūzikas balvai 2016 kategorijā "Gada koncerts". Matīss Čudars tika nominēts arī Lielajai mūzikas balvai 2017 kategorijā "Gada mūziķis".

VSIA "Latvijas koncerti" organizētais "Rīgas festivāls" šogad notiks no 9. līdz 20. jūnijam. Biļetes uz šo un citiem "Rīgas festivāla" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!