Foto: Publicitātes foto

Svinot 10 gadus, kopš uzsākts Likteņdārza projekts, un īpašā veidā veltot to Latvijas simtgadei, 11. augustā pulksten 19.00 Likteņdārza, Daugavas krastā notiks koncerts "Latvijas Likteņdārzs. Atklāšana", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, pianists Vestards Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris. Programmā skanēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula tautā iemīļoti skaņdarbi, latviešu simfoniskās mūzikas klasika un īpaši šim koncertam rakstīti jaundarbi, ko komponē Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls.

Pie diriģenta pults būs koncerta idejas autors, LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga: "Šīs programmas kodols ir simfoniska tautasdziesma – gan klasiska, gan speciāli šim koncertam no jauna radīta."

Jau desmit gadus ar Likteņdārzu kopā ir Latvijas Televīzija, un arī šogad ar LTV atbalstu Likteņdārzā norisināsies koncerts "Latvijas Likteņdārzs. Atklāšana". Koncertu vadīs ilggadējie Likteņdārza draugi – Latvijas Televīzijas žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

Raimonda Paula daiļrades cienītājus koncertā priecēs Rīgas Doma zēnu kora dzidrais skanējums tautasdziesmu apdarēs solistam, zēnu korim, klavierēm un orķestrim. Klavierpartiju šajā ciklā atskaņos Vestards Šimkus, un solists būs Daumants Kalniņš.

Klasiskās mūzikas cienītāji novērtēs tādas latviešu simfoniskās mūzikas pērles kā "Skaisti dziedi, lakstīgala" no Jāzepa Vītola cikla "Septiņas latviešu tautasdziesmas orķestrim" un Tālivalda Ķeniņa simfonisko darbu orķestrim "Tautasdeja un fūga" Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sniegumā. Vestarda Šimkus jaundarbs klavierēm un orķestrim "Liktens vārti" un Raimonda Tigula jaundarbs orķestrim – simfoniskā poēma "Horizonts" – top kā veltījums Latvijas simtgadei un Likteņdārzam.
Koncerts notiks brīvā dabā, Likteņdārza amfiteātrī.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Likteņdārzs ir unikāla, par Latvijas tautas ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei. Līdzīgi kā Brīvības piemineklis, Likteņdārzs jau desmit gadus top Latvijas sirdī – Koknesē, uz salas Daugavā ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu. Te apvienojas izcila vides arhitektūra, ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas plūduma krāšņumu, veidojot draugu aleju, ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, daudzfunkcionālo sabiedrisko ēku, digitālo ekspozīciju "Liktens gāte", Lielo kalnu un skatu terasi. Likteņdārzā tiek fiksēta tautas dzīvā atmiņa – katrs iestādītais koks, atvestais akmens ir ar konkrēta cilvēka, cilvēku grupas stāstu par Latvijas cilvēkiem un vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!