Foto: Ikars Kubliņš
Sestdien, 26. maijā, ar sadziedāšanās koncertu "Vysi muni gosti beja", kurā izskanēs latviešu, latgaliešu, krievu un gruzīnu etno mūzika grupu "Tautumeitas", "Rikši", "Chveneburebi" un "Babkiny Vnuki" izpildījumā, noslēgsies Latgales vēstniecības "Gors" dzimšanas dienas mēnesis, portālu "Delfi" informē "Gora" pārstāvji.

Sadziedāšanās koncerts būs kā simbolisks "Gora" 2013. gada 29. un 30. maija atklāšanas stāsta "Ķēniņmeita. Latgales pasaka" turpinājums. Sadziedāšanās koncertu vadīs tie paši "Ķēniņmeitas" varoņi: Duraceņš – postfolkloras grupas "Rikši" līderis, raidījumu vadītājs un tradicionālās mūzikas skolotājs Ēriks Zeps, Ķēniņš – horeogrāfs, deju kopas "Dziga" vadītājs Ilmārs Dreļs un Princese – diriģente un dziedātāja Agnese Urka.

Ar "Chveneburebi" un "Babkiny Vnuki" būs iespēja tikties arī abu grupu koncertā svētdien, 27. maijā, pulksten 16.00. Biļetes gan sestdienas, gan svētdienas koncertiem nopērkamas Latgales vēstniecības "Gors" un "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Pirmās reģionālās koncertzāles jubilejas mēnesis sākās ar Emīla Zilberta jaundarba pirmatskaņojumu un turpinājās ar dzimšanas dienas notikumam īpaši gatavotām koncertprogrammām gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Jau vēstīts, ka Latgales vēstniecības "Gors" piecu gadu jubilejas koncertu sērijai maijā tika dots kopējais nosaukums "Gors piecgades simfonija", simboliski sasaistot iecerētos dzimšanas dienas koncertus ar klasiskas simfonijas četrām daļām, katru balstot kādā no koncertzāles "stiprajām pusēm" – akustikā, radošumā un dažādībā, sadarbībā un latgaliskumā.

Pirmais svētku notikums 5. maijā bija īpaši "Gora" jubilejai gatavotā kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncertprogramma, kurā izskanēja Jozefa Haidna Simfonija Remažorā, Sebastiana Fagerlunda Klarnetes koncerts ar spožu Gunta Kuzmas solo, Džona Adamsa "Fearful Symmetries" un kopā ar sitamisntrumentu ansambli "Perpetuum Ritmico" pirmatskaņotais Emīla Zilberta jaundarbs "Concertino sitaminstrumentu ansamblim un kamerorķestrim". 16. maijā sadarbībā ar Armanda Ekšteta teātri "Teātris un ES", Rēzeknes bigbendu un mūsdienu deju studiju "Dynamic Hit" tapa muzikāla komēdija visai ģimenei "Talantu šovs", bet 19. maijā koncertā satikās ASV dziedātājas Mērnas Kleitones džeza kvintets un Rēzeknes bigbends Laura Amantova vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!