Foto: AP/Scanpix/LETA
Pazīstamais amerikāņu aktieris un režisors Morgans Frīmens apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos vismaz astoņām sievietēm, vēsta CNN.

Kopumā CNN uzrunājuši 16 cilvēki. No tiem astoņas sievietes atklāja, ka bijušas 80 gadus vecā Frīmena seksuālās uzmākšanās vai nepiemērotās uzvedības upuri, savukārt pārējie astoņi atzina, ka ir bijuši šo pārkāpumu liecinieki.

Viena no Frīmena nepiedienīgās uzvedības upuriem bijusi kāda jauna producente, kura medijam atklāja, ka Frīmens regulāri izteicis piezīmes par viņas figūru, kā arī laiku pa laikam veltījis nevēlamus pieskārienus. Sieviete apgalvoja, ka Frīmens bieži licis savu roku uz viņas muguras lejasdaļas. Viņa pat apgalvoja, ka Frīmens reiz mēģinājis pacelt viņas svārkus, jautājot, vai viņa valkā apakšveļu. Kāds no notikušā aculieciniekiem esot licis Frīmenam pārstāt, kā rezultātā vīrietis palicis bez vārdiem.

Līdzīgā pieredzē ar medijiem dalījās arī citas Frīmena asistentes un filmu producentes. Sievietes apgalvoja, ka Frīmens bieži esot izteicis seksuāla rakstura komentārus par jauno dāmu formām un apģērba izvēli. "Mēs zinājām, ka, ja filmēšanas laukumā būs Frīmens, mēs nedrīkstam vilkt mugurā neko, kas ir augumam pieguļošs vai kaut kādā veidā atkailina mūsu krūtis vai dibenus," atzina viena no Frīmena nepiemērotās uzvedības upuriem.

Gandrīz visas no astoņām sievietēm, kas par Frīmanu ziņojušas, atzina, ka bailes zaudēt darbu nav ļāvušas par vīrieša uzmākšanos ziņot agrāk.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!