Foto: Publicitātes foto
Pārdaugavā, Torņakalna skolas pagalmā, Torņakalnā ielā 15, 8. augustā, pēc četru gadu pārtraukuma Rīgā atgriezīsies daudzpusīgais amerikāņu mūziķis un komponists Pīters Broderiks (Peter Broderick), piedāvājot Latvijas klausītājiem jaunā albuma "All Together Again" programmu un jau zināmus skaņdarbus, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Pītera Broderika jaunajā albumā "All Together Again" ieturēts mūziķa līdzšinējais rokraksts – mierpilnais balss tembrs kombinācijā ar plašu instrumentu diapazonu, tomēr tajā pašā laikā albumā meklēti arī vēl nebijuši skaņu salikumi. Viens no pacilājošākajiem jaunā albuma skaņdarbiem ir 17 minūšu garais "A Ride On The Bosphorus", ko autors sarakstījis Stambulas prāmja braucienam.

Broderiks ir plaša spektra mūziķis – viņš veidojis skaņdarbus no elektroakustiskā un folkmūzikas žanra līdz akadēmiskajai un ambientajai mūzikai, radījis skaņu celiņus arī modes skatēm, teātra izrādēm, kino un dejas performancēm. Nozīmīgs mūziķa radošās dzīves periods saistīts ar dalību atzinību guvušajā Dānijas indie roka grupā "Efterklang".

Iepriekšējā Broderika viesošanās reizē viņš uzstājās Rīgas Domā, kopā ar kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetu Emīla Dārziņa jaukto kori. Koncertu katedrālē baudīja gandrīz tūkstotis klausītāju. Tāpat kā 2014. gadā, arī šovasar mūziķis veiks pirmatskaņojumus, sadarbojoties ar Latvijas mūziķiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas eKase.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!