Foto: LETA
Svinot Latvijas valsts simtgadi, izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa 23. un 24. maijā notiks koncertizstāde "Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…", kas veltīta izcilā latviešu mākslinieka Ilmāra Blumberga (1943 – 2016) daiļradei, liecina informācija kora "Kamēr…" mājaslapā.

Mākslas darbu ielokā koris "Kamēr…" īpaši radītā koncertprogrammā dziedās septiņus pasaules pirmatskaņojumus, kurus, iedvesmojoties no Ilmāra Blumberga mākslas motīviem un dzīves gājuma, radījuši kora uzticami draugi – komponisti Georgs Pelēcis, Ēriks Ešenvalds, Pēteris Vasks, Juris Karlsons, Gabriels Džeksons, Dobrinka Tabakova un Vītauts Miškinis.

Ilmārs Blumbergs atstājis spilgtu un paliekošu nospiedumu kā Latvijas, tā pasaules mākslas telpā un bijis kopā ar jauniešu kori "Kamēr..." kopš tā radošās darbības pirmsākumiem, daudzu gadu garumā veidojot kora māksliniecisko tēlu un vizuālo identitāti.

Izstādes telpu korim apdzīvot palīdzēs Viestura Kairiša režija, Elīnas Lutces horeogrāfija un Egila Kupča gaismu partitūra.

Ilmārs Blumbergs (1943-2016) ir daudzpusīgs latviešu mākslinieks, kas darbojies scenogrāfijā, grafikā un glezniecībā. 1963. gadā beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu un 1972. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu scenogrāfijas specialitātē. 1995. gadā apbalvots ar ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, 2009. gadā saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu.

Ilmāra Blumberga darbu izstāde Rīgas mākslas telpā būs aplūkojama līdz 10. jūnijam.

Biļetes uz koncertizstādi nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!