Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 9. augustā notiks četrpadsmitā starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime 2018 – aicina Inese Galante" svinīgā atklāšana. Šī gada atklāšanas koncertā izskanēs leģendārā amerikāņu dziedātāja Frenka Sinatras (Frank Sinatra) repertuāra klasiskās mūzikas zelta fonda skaņdarbi jaunā interpretācijā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no "Ineses Galantes fonda".

"Summertime 2018 – aicina Inese Galante" atklāšanas koncertā skanēs klasiskais repertuārs vieglos džeza un retro-popa ritmos. Pirmo reizi Latvijā uzstāsies labākais Sinatras kompozīciju interprets, kurš saņēmis pasaules klausītāju atzinību par amerikāņu mūzikas leģendas dziesmu izpildījumu – dziedātājs un komponists no Vācijas Toms Gēbels (Tom Gaebel). Īpaši festivāla "Summertime 2018 – aicina Inese Galante" viesiem, dziedātājs ir pielāgojis un mūsdienīgojis Frenka Sinatras hitus.

Pasaulslaveno melodiju izpildījumā Tomam Gēbelam pievienosies Jelgavas bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā. Ar savu vairāk nekā 25 gadu lielo pieredzi Jelgavas bigbends savaldzinājis džeza mūzikas cienītājus ne tikai Eiropā, bet arī Amerikā. Latvijas mākslinieku vidū kolektīvam ir sadarbība ar maestro Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Mariju Naumovu, Ievu Kerēvicu un citiem pazīstamiem mūziķiem. Šajā vakarā koncertā piedalīsies arī festivāla saimniece Inese Galante.\

Jau ziņots, ka festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" šogad notiks no 9. līdz 12. un 14. līdz 15. augustam. Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!