Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 8. maijā pulksten 18.00, "NicePlace Telpā", Krišjāņa Barona ielā 21A, Rīgā, norisināsies žurnāla "Foto Kvartāls" ikgadējā izdevuma "Latvijas fotogrāfija 2018" atvēršanas svētki. Pasākums notiek festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2018" programmā, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Izdevuma mērķis ir popularizēt Latvijas laikmetīgo fotogrāfiju un šoreiz tajā iekļauti pieci projekti, kas pievēršas fotogrāfijas interesantajām un sarežģītajām attiecībām starp realitāti un fikciju. Starptautiski pazīstamais fotogrāfs Alnis Stakle sērijā "Ne zirgs, ne tīģeris" piedāvā savdabīgu vizuālu ceļojumu pa Ķīnu, bet "kim?" Laikmetīgās mākslas centra "Open Call 2018" balvas ieguvējs Toms Harjo sērijā "Patiesībā" veido poētiskas fotogrāfijas par piederības un identitātes meklējumiem kā Jehovas lieciniekam. Grafikas dizainers Andrejs Lavrinovičs spēlējas ar teksta un attēla attiecībām, mediju māksliniece Līga Spunde radījusi fiktīvu stāstu par kādu meiteni – kino scenogrāfi, turpretim pērnā gada FK Balvas ieguvējs Juris Zemītis sniedz iespēju ieskatīties kino uzņemšanas laukumos, kad kamera ir izslēgta.

"Šie pieci autori raksturo dažādās vizuālās prakses, kas dominē šodienas Latvijas fotomākslā. Tā kā gadagrāmata iznāk jau astoto gadu, tā ir kļuvusi par nozīmīgu tradīciju, lai papīra formātā iemūžinātu daļu no šā brīža labākajiem fotomākslas piemēriem un kalpotu par nozares vizītkarti vietējā un starptautiskā mērogā," izdevuma nozīmi skaidro tā redaktors Arnis Balčus.

FK gadagrāmatā lasāma arī diskusija ar tās autoriem, kā arī mākslas zinātnieces Alises Tīfentāles eseja. Šī gada izdevuma mākslinieks ir Artis Tauriņš, un tas izdots ekskluzīvā tirāžā – vien 400 eksemplāros. Prezentācijas pasākumā būs iespēja satikt izdevuma autorus un veidotājus, kā arī iegādāties izdevumu par zemāku cenu nekā vēlāk veikalos.

Vairāk informācijas – www.fotokvartals.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!