Foto: Evija Eisimonte
Ar koncertu un publikas ovācijām Ādažu Kultūras centrā 6. maijā tika svinēta ģitārista Aivara Gudrā 60 gadu jubileja, atklājot koncertturneju "Dvēseles 6 stīgas".

Koncerta programmā skanēja Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna instrumentālās kompozīcijas un populāri hiti no 80. gadu un vēlākas daiļrades – "Lielais Alberts", "Elpo", "Nelaid, māte, bērnus mežā", "Apvij rokas", fināls no mūzikas kinofilmai "Pūt, vējiņi", "Taisnība", "Tēvu zeme" u.c. skaņdarbi, piedaloties arī pašiem komponistiem Jānim Lūsēnam un Mārtiņam Braunam, kuri uz skatuves bija apvienojušies ar dziedātājiem Olgu Rajecku, Zani Gudro, Ievu Sutugovu, Uģi Rozi un Zigfrīdu Muktupāvelu, mūziķiem Raimondu Ozolu, Juri Kristonu, Modri Laizānu, Rūdolfu Dankfeldu, Andi Klučnieku un pašu Latvijas "zelta ģitāristu" Aivaru Gudro.

"Tas ir notikums Latvijas popa un rokmūzikas dzīvē, un arī vēsturē," saka koncerttūres producents Aigars Dinsbergs. "Uz vienas skatuves tik vērienīgā koncertā satiekas gan visu triju leģendāro grupu dalībnieki, gan arī talantīgi jaunie mūziķi."

Laimīgs un pateicīgs koncerta dalībniekiem ir arī pats gaviļnieks: "Labākais veids, kā svinēt savu dzimšanas dienu, ir muzicēt kopā uz vienas skatuves ar izciliem mūziķiem, ar kuriem esam draugi gan uz skatuves, gan ikdienas dzīvē."

Biļetes uz turpmākajiem koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Aivara Gudrā jubilejas koncerti "Dvēseles 6 stīgas" notiks:

10. maijā Jelgavas Kultūras namā;
11. maijā Valmieras Kultūras centrā;
12. maijā Liepājas OC Rožu zālē;
18. maijā Rīgā, VEF Kultūras pilī;
19. maijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis";
2. jūnijā Latgales vēstniecībā "Gors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!