Foto: Publicitātes foto
4. maijā, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, no pulksten 12.00 līdz 18.00 "Dirty Deal" teātris ielūdz uz izrādi "Latvijas plānošanas institūts", piedāvājot ieskatu mūsu sabiedrības un valsts iespējamās nākotnes scenārijos. Institūta atrašanās vieta – Vidzemes tirgus skārda paviljons.

Latvijas plānošanas institūts ir organizācija, kuras vēl nav. Tā eksistē nākotnē. 2018. gada 4. maijā Vidzemes tirgus skārda paviljonā tiks atdarītas durvis uz nākotni – skatītājiem gida jeb Latvijas plānošanas institūta darbinieka pavadībā būs iespēja doties ceļojumā uz nākamības Rīgu un Latviju. Institūta vadība un darbinieki apsola, ka viesošanās nākotnē būs droša. Ceļotāji varēs pieredzēt dažādus nākotnes laikus un versijas. Atgriešanās mūsdienās būs iespējama, bet ne obligāta.

Izrādes laikā skatītājiem tiks dota iespēja apmeklēt sešas telpas – sešas dažādas versijas par nākotnes Rīgu, Latviju un pasauli kopumā, rosinot būt ne tikai vērotājiem, bet arī notikumu un procesa virzītājiem. Piedāvāto nākotnes scenāriju idejas radušās pēc sarunām ar vienpadsmit ekspertiem no tādām jomām kā antropoloģija, politoloģija, pilsētplānošana, lauku attīstība, filozofija, filoloģija un māksla. Pirms atgriešanās mūsdienās institūta viesi varēs definēt un ierosināt arī savu versiju Latvijas turpmākajai attīstībai, kas rūpīgi tiks noglabāta Latvijas Plānošanas institūta arhīvā.

"Latvijas plānošanas institūtā mēs skatītājiem piedāvājam aplūkot dažus, mūsuprāt, svarīgus jautājumus par nākotni, ierosinot domās un sajūtās saprast, cik tie ir vai nav nozīmīgi katram no mums. Četrdesmit minūšu garais ceļojums uz nākotni ir iespēja arī veidot gan to nākotni, kurā gribētos būt, gan iztēloties tādu versiju, kurā atrasties negribētos nemaz. Un ko darīt tad, ja viena cilvēka lielākais bieds ir kāda cita labākais iespējamais scenārijs?" stāsta izrādes "Latvijas plānošanas institūts" dramaturgs Jānis Balodis.

Izrāde–ceļojums laikā norisināsies cikliski, no pulksten 12.00 līdz 18.00, paralēli mainoties apmeklētāju grupām (līdz 20 cillvēkiem vienlaikus). Norises vietā darbosies apmeklētāju reģistrācijas punkts ar kafejnīcu.

Viena ceļojuma ilgums – 40 minūtes. Ieeja – bez maksas.

Radošā komanda: dramaturģija – Jānis Balodis; režija – Paula Pļavniece; scenogrāfija – Kate Krolle; aktieri – Klāvs Mellis, Reinis Boters, Jana Ļisova, Ance Strazda, Elizabete Skrastiņa un Rihards Zelezņevs; mūzika – "Pulsa efekts"; producente – Lelde Prūse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!