Foto: Publicitātes foto

Ceļojošais festivāls "Vadātājs" 2018. gada sezonu atklās 12. maijā Cīravas Kultūras dzirnavās. Festivāla programmā – animācijas filma "Bize un Neguļa" un režisora Edmunda Jansona stāsts par filmas tapšanu, horeogrāfe Kristīne Brīniņa ar izrādi "I am a really shy person", etīžu teātris "Nerten" un indīmūzikas grupa "Sigma". Ieeja festivālā bez maksas, sākums – pulksten 16.00, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no biedrības "HI".

Animācijas filma "Bize un neguļa" pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada novembrī un saņēmusi balvu "Lielais Kristaps" kā labākā animācijas filma, par labāko animācijas filmas režiju un par labāko scenāriju. Pasākumā būs iespēja ne tikai filmu noskatīties, bet arī sarunā ar animatoru un režisoru Edmundu Jansonu iepazīt filmas tapšanas aizkulises. Etīžu teātra "Nerten" dalībnieki Toms Treibergs un Svens Kuzmins iepazīstinās ar īsstāstiem no savas jaunās programmas "Kā bija patiesībā"?

Horeogrāfes Kristīnes Brīniņas izrāde "I am a really shy person" tapusi, iedvesmojoties no diriģenta Andra Nelsona, vērojot viņu darbībā un klausoties intervijas. Ar teksta, mūzikas, ķermeņa valodas un fantāzijas starpniecību horeogrāfe iemiesojas apbrīnotajā māksliniekā, ar cerību tajā saskatīt sevi.

Indīmūzikas grupa "Sigma" šā gada martā laidusi klajā savu otro albumu "Mitoloģijas", kurā iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir ievērojamu latviešu autoru – Kārļa Vērdiņa, Ulda Bērziņa, Annas Auziņas, Ingas Gailes, Marta Pujāta, Ineses Zanderes un Jāņa Rokpeļņa – dzejoļi. Albuma veidošanā piedalījies arī komponists Platons Buravickis, savukārt ierakstā dzirdams stīgu kvartets "EVVEntus".

Festivālā, kā jau ierasts, skatāma arī filmu programma – šogad LKA Nacionālās Filmu skolas jaunāko īsfilmu izlasei dots nosaukums "Kāpēc apklusa mūzika?". Tajā iekļauti maģistra studiju programmas trešā semestra mācību darbi – etīžu cikls "Kino gleznas" (2018), ko veidojuši režisori Signe Birkova, Elita Kļaviņa, Marta Elīna Martinsone, Ieva Norvele, Māris Bezmers, Gunta Gaidamaviča, Adriāna Roze, Dāvis Dreimanis un Jānis Jozauskis un kura ietvaros kinovalodā pārtulkotas dažādas latviešu un pasaulslavenu mākslinieku gleznas. Programmu papildina bakalaura programmas studentes Tīnas Zariņas komēdija "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2017) un režisora Rinalda Zelta diplomdarbs "Silts klusums" (2016), kā arī režisores Diānas Daukstes komiskā dokumentālā filma "VOVAS", kas šopavasar izrādīta Rīgas Pasaules filmu festivālā.

Ceļojošais mūzikās un mākslas festivāls "Vadātājs" ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, un festivāls gaida ikvienu, kuram ir interese par mūsdienu kultūras aktualitātēm. Festivālu organizē biedrība "HI".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!