Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 28. aprīlī, Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) Vislatvijas Lielās talkas ietvaros aicina piedalīties LMS rīkotajā talkā-akcijā "Mākslinieks talko" LMS radošajā kvartālā "Kombināts Māksla" Gaujas ielā 1, 3, 5, 9, Rīgā, un LMS muzeja filiālē Zvārtavas pilī, Apes novadā, Gaujienas pagastā. Talkas sākums plkst. 10.00.

Kā portālu "Delfi" informē LMS pārstāvji, radošajā kvartālā "Kombināts Māksla" Gaujas ielā 1, 3, 5, 9, Rīgā, talkas laikā tiks sakoptas ekspozīciju zonas, bet pēc talkas paredzēta ekskursija, kurā būs iespēja iepazīt radošā kvartāla teritoriju, apmeklēt mākslinieku darbnīcas, kā arī apskatīt "Latvijas Mākslinieku savienības" muzeja tēlniecības, keramikas un grafiti kolekciju ekspozīcijas.

Līdz LMS Radošajam kvartālam "Kombināts Māksla" iespējams nokļūt, braucot ar 11.tramvaju līdz pieturām Brasas stacija vai Brāļu kapi, 9. vai 48. autobusu līdz pieturai Tēraudlietuves iela un vilcienu līdz stacijai "Brasa".

LMS radošās filiāles Zvārtavas pils ekspozīciju zonu un parka sakopšanas darbi norisinās sadarbībā ar Vidzemes augstskolas studentiem. Pēc talkas būs iespēja iepazīt valsts nozīmes arhitektūras pieminekli Zvārtavas pili, muižas kompleksu un tā vēsturi, kā arī apskatīt pils telpās izstādītās LMS muzeja ekspozīcijas. Zvārtavas pilī apskatāma Latvijā lielākā porcelāna vāžu kolekcija. Pils telpās eksponēta arī daļa no Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijas. Kā spilgti akcenti pils priekštelpu un arī lielo zāli rotā gobelēni (Egils Rozenbergs, Kristīne Pasternaka, Aina Muze, Elīza Atāre u.c.) un LMS muzeja ekspozīcija "Sapnis" – mūsdienu mākslinieku veidotie atpūtas un guļamtelpu interjeri ar LMS muzeja kolekcijas 20.gs.puses gleznām. Ekspozīcijā pārstāvēti tādi autori kā Pēteris Postažs, Gunārs Mitrēvics, Jānis Zemītis, Jānis Poļaks u.c. Savukārt, tēlniecības ekspozīcijā "Laikabiedra portrets" pārstāvēti mākslinieki Tālivaldis Gaumigs, Arta Dumpe, Lea Davidova – Medene, Igors Vasiļjevs u.c.

Savukārt 5. maijā pulksten 10.00 norisināsies Latvijas Mākslinieku savienības rīkotā ikgadējā talka Mākslinieku kapu kalniņā, Pirmajos Meža kapos, Rīgā. Talka Mākslinieku kapu kalniņā, kuru LMS organizē jau vairākus gadus, norisinās ar mērķi veikt ainavas sakopšanas darbus teritorijā, kurā apbedītas tādas ievērojamas personības kā Edgars Iltners, Biruta Baumane, Emīls Melderis, Jānis Pauļuks, Boriss Bērziņš u.c.

Talkotājiem tiks piedāvāta tēja, kafija, zupa un uzkodas. Iespēju robežās tiks nodrošināti darbarīki, cimdi un maisi, savukārt čaklākais talcinieks saņems Latvijas Mākslinieku savienības balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!