Foto: AFP/Scanpix
Holivudas zvaigzne Natālija Portmane paziņojusi, ka atteikusies piedalīties viņai piešķirtās Izraēlas balvas "Genesis" pasniegšanas ceremonijā Jeruzalemē, lai protestētu pret premjerministra Benjamina Netanjahu politiku.

"Es izvēlējos nepiedalīties, jo nevēlējos izskatīties, ka atbalstu Benjaminu Netanjahu, kurš teiks runu ceremonijā," paziņoja Portmane, kurai ir ASV un Izraēlas pilsonība.

Viņa arī noraidīja Izraēlas kultūras ministres Miri Regevas pārmetumus, ka Portmane pakļāvusies kustības BDS spiedienam, kas aicina boikotēt Izraēlu.

"Es neesmu kustībā BDS un neatbalstu to," pavēstīja Portmane. "Līdzīgi kā daudzi izraēlieši un ebreji pasaulē, es varu kritizēt Izraēlas vadību, nevēloties boikotēt visu valsti."

Balvas "Genesis" fonds piektdien paziņoja, ka Portmane "politisku iemeslu dēļ" atteikusies piedalīties viņai piešķirtās godalgas pasniegšanas ceremonijā.

Godalgu bija paredzēts piešķirt jūnijā Jeruzalemē ceremonijā, kuras tēma šogad bija pieteikta kā "ebreju sieviešu ieguldījums cilvēcē". Ceremonijas norise tagad atcelta.

Godalgas fonda paziņojumā citēts Portmanes pārstāvis, kurš sacījis: "Pēdējie notikumi Izraēlā viņu ļoti sāpinājuši, un viņa nejustos ērti, piedaloties jelkādos publiskos pasākumos Izraēlā. (..) Viņa pie labākās sirdsapziņas vairs nevar piedalīties šajā ceremonijā."

Izraēlas 70. gadadienas svinības aizēnojuši notikumi Gazas joslā, kur Izraēlas karavīri protestu gaitā 38 palestīniešus nogalinājuši un vairākus simtus ievainojuši.

Portmane iepriekš tika solījusi, ka miljonu dolāru no divus miljonus lielās godalgas ziedos filantropijas programmām, kas strādā sieviešu vienlīdzības atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!