Foto: DELFI

Piektdienas, 20. aprīļa vakarā, kinoteātrī "Splendid Palace" nosvinēta vēl viena programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" pirmizrāde – šoreiz uz lielajiem ekrāniem nonācis Vizmas Belševicas populārais autobiogrāfiskais darbs "Bille", ko režisējusi Ināra Kolmane.

Filmas pirmizrādes seanss pulcēja plašu interesentu loku – pārpildītā kinoteātrī filmu bija ieradušies noskatīties gan tās galveno lomu atveidotāji, gan filmas radošā komanda, atbalstītāji, kinoindustrijas pārstāvji un valsts amatpersonas.

Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma "Bille" tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kino centru, Lietuvas Kino centru, Čehijas Kino centru un Latvijas, Lietuvas un Čehijas kino profesionāļiem.

Filma stāsta par septiņus gadus veco Billi 30. gadu Latvijā. Spītējot nabadzībai un ikdienas grūtībām, kā arī nesaņemot mīlestību un iedrošinājumu ģimenē, Bille neatsakās no saviem sapņiem, nelokās un nelūst, bet atrod pati savu ceļu. Kopā ar draugiem meitene gan pārliecinās, cik reizes iespējams izbraukt karuselī, pirms sagriežas galva, gan dodas meklēt sapņu zemi Leiputriju brīdī, kad, šķiet, mājās atgriezties vairs nedrīkst.

Filmas scenārija autori ir Evita Sniedze un Arvis Kolmanis. Billes lomas atveidotāja ir Rūta Kronberga, mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, savukārt tēva lomu atveido Artūrs Skrastiņš. Citas lomas filmā atveido Lolita Cauka, Lilita Ozoliņa, Maija Doveika, Dace Bonāte, Laima Balode, Marta Matīsa, Eduards Zilberts un Katrīna Sīle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!