Foto: Publicitātes foto
19. aprīļa vakarā "Studentu klubā" portāls "Alternative.lv" pasniedza balvas gada labākajiem un aktīvākajiem mūziķiem.

Apbalvošanas ceremonija intīmā gaisotnē notika leģendārajā koncertvietā "Studentu klubs", un par atbilstošu akustisko muzikālo noformējumu rūpējās grupa "Nova Koma". Sestdien, 21. aprīlī, Jelgavas klubā "Melno Cepurīšu Balerija" notiks "Alternative.lv Mūzikas balvas 2018" koncerts ar grupu "Rebel Riot" un "Ghettozloba" piedalīšanos.

Balvu kategorijā 2018. gada "Labākā jaunā grupa" saņēma postmetāla apvienība "Velns Viņu Zin", kas nupat izdevusi savu debijas albumu "Posts", par labāko video veikumu tika apbalvota grupa "Židrūns" un videoklips dziesmai "Tur, kur neķer", savukārt nozīmīgo balvu par "Gada albumu" saņēma "Eschatos" un "Maere".

Pēc skatītāju balsojuma par labāko pērnā gada uzstāšanos tika atzīta folkmetāla grupas "Skyforger" metālopera "Kurbads. Ķēves dēls", bet "Zelta bumbieri", kas tiek pasniegts gada "alternatīvākajai" grupai vai mūziķim, saņēma "Latvijas Rokmūzikas asociācijas" dibinātājs, rokmūziķis Jānis Bukums.

Portāla "Alternative.lv" pārstāvji īpašo balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas alternatīvās mūzikas attīstībā kā pārsteigumu pasniedza portāla dibinātājam Ivaram Mirošnikovam. Balvu dizainu veidoja un balvas izgatavoja metālmākslinieks Uģis Baumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!