Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā teātrī Ināras Sluckas režijā top dramaturga, režisora un kultūras darbinieka Pētera Pētersona lugas "Man 30 gadu" iestudējums, kura pirmizrāde notiks viņa 95. dzimšanas dienā – 24. maijā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

"Izrāde būs ne tikai par mīlestību, bet lielā mērā par krustcelēm, kurās cilvēks var nonākt ne tikai 30 gados, bet jebkurā vecumā. Vai mēs spējam saņemt drosmi un kaut ko savā dzīvē mainīt, vai turpinām savu ierasto dzīves rutīnu," stāsta izrādes režisore Ināra Slucka.

Galvenās varones Rozes stāsts būs par dzīves jēgas meklējumiem – ir vai nav 30 gadu vecumā iespējams mainīt greizi nogājušu dzīvi? 60. gadu kolorīts ienāks ne tikai mūzikā, bet arī vidē – Roze nolemj uzsākt darbu jaunā tilta cēlāju kolektīvā, kurā viņai nu jāstrādā kopā ar jaunības mīlestību Kasparu. Bet tiltam šai stāstā, protams, būs arī simboliska loma – jo tiltus, pa kuriem aiziet citam pie cita, mēs meklējam joprojām. Un mīlestību pazina arī tie cilvēki, kas dzīvoja un bija jauni padomju laikos.

Latvijas Nacionālajam teātrim šī būs atkal satikšanās ar izrādi "Man 30 gadu", jo tā jau iestudēta 1962. gadā Alfrēda Jaunušana režijā. Šo lugu Pēteris Pētersons ir speciāli veltījis Veltai Līnei. Savukārt īpaši šim iestudējumam sagatavotas 18 Maestro melodijas ar jauniem, sižetam pieskaņotiem dziesmu tekstiem, kuru autors ir Edvīns Raups. Unikāls ir fakts, ka tās pāris melodijas, kuras skanēja pirmajā "Man 30 gadu" iestudējumā 1962. gadā un kuras izskanēs arī šajā, ir pati pirmā Maestro sarakstītā teātra mūzika.

Galvenās varones Rozes lomu spēlēs Dita Lūriņa, bet citās lomās būs redzami aktieri Egils Melbārdis, Gundars Grasbergs, Zane Dombrovska, Agnese Cīrule, Raimonds Celms, Madara Bore, Ilva Centere, Ance Kukule, Laura Siliņa, Uldis Siliņš, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Uldis Anže, Romāns Bargais, Kārlis Reijers, Igors Šelegovskis un Kristaps Ķeselis.

Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Keita, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, video māksliniece – Linda Ģībiete, horeogrāfe – Agnese Vanaga, horeogrāfs un stepa pasniedzējs – Leonards Vīksne, izrādes muzikālais vadītājs – Juris Vaivods, vokālā konsultante – Inga Bērziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!