Foto: TASS/Scanpix/LETA
Maskavas Basmanas rajona tiesa līdz 19. jūlijam pagarinājusi režisora Kirila Serebreņņikova mājas arestu, ziņo "Radio Brīvā Eiropa". Viņš tiek apsūdzēts valsts budžeta līdzekļu zādzībā, kas tika piešķirti teātra grupai "Septītā studija" kultūras projekta "Platforma" izpildei.

Kā ziņo medijs, tiesa pagarinājusi arīdzan soda mēru trim citiem lietā apsūdzētajiem – bijušajam "Gogoļa centra" direktoram Aleksejam Malobrodskim, "Septītās studijas" direktoram Jurijam Itinam un Krievijas Akadēmiskā jaunatnes teātra direktorei Sofijai Apfelbaumai.

Serebreņņikovs tiesas sēdes laikā atkal uzsvēra savu nevainīgumu. Viņš piebilda, ka nav slēpies un arī negrasās slēpties no sekām. Turklāt, saskaņā ar režisora vārdiem, ir acīmredzams, ka projekts "Platforma" bija veiksmīgs. Tāpat Krievijas Kultūras ministrija nav paskaidrojusi, cik tieši liels kaitējums tai it kā nodarīts.

Serebreņņikovs arīdzan uzsvēra, ka viņš ir mākslinieciskais vadītājs un nenodarbojas ar finanšu operācijām. Aplausu pavadībā viņš pateicās visiem, kuri viņu atbalstījuši.

Galvenais liecinieks lietā ir "Septītās studijas" bijusī grāmatvede Ņina Masļajeva, kas noslēgusi vienošanos ar izmeklēšanu. Iepriekš kļuva zināms, ka pirms izmeklēšanas sākuma Masļajeva, kura iepriekš sodīta par līdzekļu piesavināšanos, pēkšņi pazudusi no kompānijas. Kopā ar viņu pazuduši arīdzan grāmatvedības uzskaites dokumenti un nauda. Tiesa līdz 23. maijam pagarinājusi arī viņas mājas arestu.

Lieta par valsts budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, kas tika piešķirti teātra grupai "Septītā studija" kultūras projekta "Platforma" realizācijai, tika ierosināta 2017. gada vasarā, savukārt Serebreņņikovs mājas arestā atrodas kopš 23. augusta. Pasaules un Krievijas kultūras nozares darbinieki ne reizi vien lūguši Kremli atbrīvot lietā iesaistītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!