Foto: Publicitātes foto

Arī šovasar fonds "Baltijas muzikālās sezonas" Dzintaru koncertzālē piedāvās pasaules klases zvaigžņu koncertus. Jūrmalā uzstāsies Džons Malkovičs un Huans Djego Floress, Vīnes filharmonijas orķestris kopā ar Elīnu Garanču, Miša Maiskis, Antonio Papāno un Deniss Macujevs, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

16. jūnijā vasaras sezonu atklās pazīstamā amerikāņu režisora un aktiera Džona Malkoviča neparastais koncerts. Divkārtējais "Oskara" balvas nominants un vairāk nekā 20 kinobalvu ieguvējs, Malkovičs iepriecinās Dzintaru koncertzāles skatītājus ar populārā argentīniešu rakstnieka Ernesto Sabato romāna "Par varoņiem un kapiem" daļu "Paziņojums par aklajiem" komponista Alfrēda Šnitkes koncerta pavadībā. Koncerta soliste būs populārā pianiste Anastasija Terenkova.

20. jūnijā Jūrmalā, ar "Baltijas muzikālo sezonu" atbalstu, norisināsies Vīnes filharmonijas orķestra, diriģenta Rafaela Pajara un latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas kopīgā uzstāšanās. Šis būs ikgadējā "Rīgas festivāla" noslēguma koncerts.

Pianists Deniss Macujevs Dzintaru koncertzālē uzstāsies 4. jūlijā, bet 12. jūlijā "Baltijas muzikālās sezonas" prezentēs jubilejas koncertu, kurā uzstāsies viens no pazīstamākajiem Rīgā dzimušajiem klasiskās mūzikas izpildītājiem – čellists Miša Maiskis. Šogad viņš svinēja 70 gadu jubileju. Kopā ar čellistu uzstāsies kamerorķestris "Maskavas virtuozi". Solisti – Miša Maiskis, Lilija Maiska un Saša Maiskis.

Tāpat Miša Maiskis piedalīsies arī grandiozā simfoniskā orķestra koncertā, kas norisināsies 14. jūlijā Rundāles pilī. Šis koncerts ir organizēts sadarbībā ar VSIA "Latvijas koncerti".

8. augustā Dzintaru koncertzālē uzstāsies leģendārais diriģents, Karaliskā Koventgārdena muzikālais vadītājs, neskaitāmu starptautisko mūzikas balvu, tostarp arī "Gramophone" un "Classical BRIT Awards", ieguvējs, Antonio Papāno. Maestro uzstāsies kopā ar Romas Svētās Cecīlijas Nacionālās akadēmijas orķestri.

Savas karjeras laikā Papāno, kurš savu darbību sāka kā slavenā Daniela Barenboima asistents, ir vadījis teju visus spēcīgākos orķestrus pasaules lielākajās koncertzālēs.

8. septembrī vasaras pasākumu ciklu noslēgs Huana Djego Floresa mūsdienu operas "Zelta puisēns" koncerts. Kritiķi uzskata šo Peru dzimušo mūziķi par vienu no pasaules labākajiem liriskajiem tenoriem. 2012. gadā Vīnē viņam tika piešķirts prestižais kamerdziedātāja tituls. Dažādos laikos šis tituls tika piešķirts tādām izcilām personībām kā Anna Ņetrebko, Monserata Kavaljē, Renē Pape un citiem.

Biļetes uz "Baltijas muzikālo sezonu" rīkotajiem pasākumiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un Dzintaru koncertzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!