Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 4. aprīlī, pulksten 18.30, Mūkusalas Mākslas salonā sadarbībā ar kinoprojektu "Kino Kults" notiks Vima Vendersa (Wim Wenders) filmas "Parīze. Teksasa" (Paris, Texas; 1984) bezmaksas seanss, portālu "Delfi" informē salona pārstāve Agnese Kleina.

"Road movie" stilistikā uzņemtā filma vēsta par atmiņu zaudējušo Trevisu, kurš negaidīti uzrodas vientuļā Teksasas nostūrī. Ar brāļa palīdzību Treviss mēģina rekonstruēt pirms četriem gadiem izjukušo laulības dzīvi, no jauna veido attiecības ar atsvešināto dēlu un meklē pazudušo sievu. Filmas lēnais, nesteidzīgais ritms un vizuāli krāšņie, vientulīgie dabas un pilsētu nomaļu skati ir atmosfērisks fons galveno varoņu emocionālajiem pārdzīvojumiem.

"Parīze. Teksasa" ir viena no pirmajām Vendersa radītajām filmām ASV, par kuru viņš saņēma Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru un guva starptautiski atzīta režisora slavu. Īpašu raksturu tai piešķir operatora Robija Millera (Robby Müller) darbs, pamestos Teksasas tuksnešus tverot elpu aizraujošos, saulesgaismas pielietos panorāmas skatos. Filmas vizualitātē tiek saskatīta līdzība ar Edvara Hoppera (Edward Hopper) un Edvara Rušas (Edward Ruscha) darbiem, kas pastiprina tās skaudri atsvešināto noskaņu.

Filma "Parīze. Teksasa" papildina Mūkusalas Mākslas salona aktuālās izstādes – igauņu mākslinieka Jāna Tomika personālizstādi "Žestu teātris" un Zuzānu kolekcijas izstādi "Porno", kuras apskatāmas līdz 12. aprīlim.

Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots. Lūgums savu dalību pasākumā pieteikt līdz 3. aprīlim, sūtot ziņu uz e-pastu: agnese.kleina@mmsalons.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!