Foto: Publicitātes foto

Latvijas Radio 1. studijā, 6. aprīlī pulksten 11.00 notiks brazīliešu mūziķa Mišela Pipokinja (Michael Pipoquinha) basģitāras meistarklase, portālu "Delfi" informē "Riga Jazz Stage" rīkotāji.

Mākslinieks ieradīsies Rīgā kā konkursa "Riga Jazz Stage 2018" īpašais viesis, kur vērtēs jauno talantu uzstāšanos, un kopā ar Latvijas Radio bigbendu prezentēs programmu "Tribute to Jaco" kā arī sniegs vienreizēju meistarklasi, kurā, kā vēsta pasākuma rīkotāji, visi interesenti varēs sajust īstu brazīļu mūzikas grūva spēku un džeza improvizācijas garšu.

Pipokinja 13 gadu vecumā burtiski "uzspridzināja" internetu ar saviem mājās ierakstītajiem mūzikas video. Brīnumbērna tehniskā meistarība un dabiskais lirisms pārsteidza mūzikas pasauli. Viņa stils, Brazīlijas elektrificētā mantojuma caurausts, apvieno ārkārtīgi augstu "slep" tehnikas prasmi, mežonīgus grūvus, sarežģītas melodijas un harmonijas izpratni.

"Es sāku ar akustisko ģitāru. Man vienmēr patika melodiskums un Brazīlijas grūvi kā elektriskajās, tā arī akustiskajās ģitārās. Savu tehniku es attīstīju, klausoties Baden Powell un citus ģitāristus, tādus kā Džo Pass un Pets Metenijs. Tas man palīdzēja uz basa vienlaicīgi spēlēt melodiju un ritmu. Mana ideja ir aizkustināt cilvēkus ar savu mūziku, lai viņi aiziet prieka pilni un ar sajūtu, ka mūzika dziedē dvēseli," teicis mūziķis.

Šobrīd 21 gadu vecais Mišels Pipokinja ir uzstājies gan Eiropā, gan Dienvidamerikā. Mākslinieks ir sadarbojies ar 'WDR Big Band", "Brazil Trio New Jazz , Nelio Kostu, Arturu Maiu, Džefersonu Gonkalvesu, "Big Time Orchestra", u.c. Kopā ar Sandro Haiku viņš ir ierakstījis kritiķu augsti novērtēto Brazīlijas instrumentālās mūzikas albumu "Nosso Mundo". Novembra beigās klajā ir nācis viņa pirmais albums "Lua" ar paša sacerētām kompozīcijām.

Pieteikšanās uz meistarklasi ir obligāta. Pieteikties līdz 1. aprīlim var šeit. Ieeja uz meistarklasi ar koncerta biļetēm. Vietu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!