Foto: Publicitātes foto
Marta vidū Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā, par godu Latvijas valsts simtgadei, skanēs divi latviešu kamermūzikai veltīti koncerti, portālu "Delfi" informē Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.

Pirmais koncerts notiks 16. martā Islandes Mākslu akadēmijā, kad pianiste, JVLMA docētāja Dzintra Erliha sniegs solokoncertu-lekciju, veltītu latviešu komponistu klaviermūzikai. Koncertā tiks atskaņoti Jāņa Ivanova, Lūcijas Garūtas, Aivara Kalēja, Pētera Vaska un Santas Bušs klavierdarbi, kā arī tiks sniegts ieskats gan komponistu radošajās biogrāfijās, gan raksturotas viņu skaņdarbu stila zīmes.

Uz Islandi dosies arī komponiste Santa Bušs, lai klātienē iepazīstinātu islandiešu klausītajus ar savu daiļradi un 2010. gadā īpaši Dzintrai Erlihai rakstīto kompozīciju "TransaprenT", kas arī vairāku citu pianistu interpretācijās ar panākumiem izskanējusi ne vien Latvijā, bet arī Francijā, Šveicē , Beļģijā, Kanādā.

Savukārt 17. martā vienā no reprezentablākajām Reikjavīkas kamermūzikas koncertzālēm "Hannesarholt" skanēs Latvijas simtgadei veltīts kamermūzikas koncerts, ko Dzintra Erliha sniegs duetā ar jauno, daudzsološo čellisti Emmu Bandenieci (Kanāda / Latvija), kuras čella balss kuplinājusi arī tādu kolektīvu kā "Kremerata Baltica" un "Sinfonietta Rīga" kopskaņu. Šajā programmā iekļauti latviešu komponistu skaņdarbi gan klavierēm solo, gan duetā ar čellu. Abas mūziķes jau ar panākumiem uzstājušās Latvijas vēstniecības Kanādā rīkotajos Latvijas valsts simtgadei veltītajos koncertos 2017. gada jūnijā Kanādā – Toronto un Otavā.

Savukārt aprīlī pianiste Dzintra Erliha dosies koncertturnejā uz Austrāliju, lai kopā ar izcilo soprānu Maiju Kovaļevsku sniegtu Latvijas valsts simtgadei veltītus koncertus Sidnejā, Adelaidē un Melburnā, kā arī prezentētu jauno albumu "Ar sirds siltumu", no kura tirdzniecības gūtie ienākumi tiks veltīti labdarībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!