Foto: DELFI

Mūziķiem nepatīkamu negadījumu Lielās mūzikas balvas ceremonijā, kas 6. martā notika Latvijas Nacionālajā operā, piedzīvoja jaunā, talantīgā latviešu vijolniece Kristīne Balanas. Uzstāšanās laikā pārtrūka viņas vijoles stīga, taču mūziķe neapmulsa un situāciju veikli atrisināja, izpelnoties skaļas ovācijas.

Kā redzams un dzirdams Latvijas Televīzijas (LTV) ieraksta fragmentā, atskaņojot Henrika Veņavska Koncertpolonēzi kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri Gunta Kuzmas vadībā, plīst Balanas vijoles stīga. Tomēr vijolniece neapjūk un zibenīgi samaina savu pret orķestra pirmās vijoles Sanda Šteinberga instrumentu un veiksmīgi turpina skaņdarbu. Pēc uzstāšanās Balanas un LNSO saņēma vētrainus publikas aplausus un bravo saucienus. Pēc ceremonijas video ar LTV ierakstu publicēts vijolnieces oficiālajā "Youtube" kanālā.

Jau ziņots, ka Kristīne Balanas šogad saņēma Lielo mūzikas balvu kategorijā "Labākais jaunais mākslinieks".

Lielā Mūzikas balva ir Latvijas valsts augstākais apbalvojums mūzikā. 1993. gadā Latvijas Republikas Kultūras ministrijā pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas tika pieņemts lēmums ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināta ar īpašu balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!