Foto: LETA
Kultūras ministrijai (KM) un Dziesmu un deju svētku organizatoriem būtu jārod risinājums, lai pēc iespējas vairāk cilvēku redzētu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumus, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidenta Raimonds Vējonis.

"Risinājums varbūt būtu šos svētkus vērot ne tikai klātienē, bet arī uz lielajiem ekrāniem pilsētā un, protams, tiešraidē televīzijā. Šīm iespējām noteikti ir jābūt. Savukārt domājot par nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, varbūt jāapsver, kā mainīt biļešu izplatīšanas kārtību," norādīja Vējonis.

Viņš norādīja, ka Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki vienmēr ir emocionāls pasākums, tādēļ sabiedrībai par to vienmēr ir ļoti liela interese. Tāpat pieprasījums ir krietni lielāks par piedāvājumu, tādēļ KM un tiem, kas nodarbojas ar biļešu izplatīšanu, ir jādomā par mehānismiem, kā pēc iespējas godīgāk biļetes izplatīt, uzskata Vējonis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka biļetes visā pasaulē, tostarp uz slavenu rokgrupu koncertiem, lielākoties izplata līdzīgos veidos, tādēļ Latvija šajā ziņā neizceļas un mehānismi ir atstrādāti. "Nedomāju, ka Latvija ieviesīs kādu ļoti specifisku kārtību, kādā izplatīt biļetes," piebilda Valsts prezidents.

"Uz šiem Dziesmu un deju svētkiem veiktas ļoti daudz darbības, lai nodrošinātu caurspīdīgu biļešu sadalījumu, tajā skaitā biļetes bija pieejamas latviešu kopienai ārvalstīs. Tiek meklēti risinājumi, bet jārēķinās, ka vienmēr būs neapmierinātība, jo pieprasījums ir lielāks par iespējamo piedāvājumu," teica Valsts prezidents.

Jau ziņots, biļešu tirdzniecība uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem sākās sestdien pulksten 11.00, kad "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca kopskaitā 95 230 biļetes. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm, bet elektroniskajā rindā "Biļešu paradīzes" interneta mājaslapā bija iestājušies vairāk nekā 76 000 cilvēku. Līdz pulksten 14.30 tika izpārdotas visas biļetes uz centrālajiem svētku pasākumiem.

Tikmēr portālā "ss.com" parādījušies pirmie sludinājumi, kuros tiek piedāvāts pirkt un pārdot biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!