Foto: DELFI
Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC) 6. martā pulksten 10 notiek preses konference, kurā tiek sniegta informācija par XXVI Vispārējo Dziesmu un XVI deju svētku biļešu tirdzniecības pakalpojuma izpildi un tajā konstatētajiem trūkumiem. Preses konferenci tiešraidē var vērot portālā "Delfi".

Svētku rīkotāju un "Biļešu paradīzes" pārstāvji paredzējuši sniegt sabiedrībai skaidrojumu par aizvadītajā sestdienā uzsākto biļešu tirdzniecību uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, šī pakalpojuma izpildi un tajā konstatētajiem trūkumiem.

Preses konferencē piedalās arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvji, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Kā ziņots, LNKC ar diviem iesniegumiem vērsies Valsts policijā saistībā ar iespējamiem likumpārkāpumiem un nepilnībām Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības procesā.

Viens no iesniegumiem ir par faktu, ka sludinājumu portālos tiek piedāvāts iegādāties biļetes uz Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku pasākumiem. Savukārt otrs iesniegums ir par aculiecinieka video, kurā 2018. gada 3. martā fiksēts, ka lielveikala "Sky&More" telpās SIA "Biļešu paradīze" kasē esoša persona, iespējams darbinieces klātbūtnē, no atvilktnes paņem vairākas biļetes.

"No video rodas priekšstats, ka persona ir iespējams ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli un ieguvusi Svētku biļetes apejot noteikto biļešu tirdzniecības kārtību," skaidroja Vasiļjeva.

Tāpat svētku rīkotāji svētdien aicināja vērsties "Biļešu paradīzē" ikvienu, kurš oficiālajā interneta veikalā ir iegādājies un apmaksājis svētku pasākumu biļetes, bet nav tās saņēmis.

Kā informēja Vasiļjeva, svētku rīkotāji saņēmuši biļešu pircēju sūdzības par to, ka, veicot pirkumu interneta veikalā, ir noņemta nauda no bankas konta, bet biļetes nav atnākušas e-pastā un nav atrodamas pircēja profilā "Biļešu paradīzes" mājaslapas sadaļā "Jūsu izdarītie pirkumi".

Tāpat LNKC sastādījis aktu par konstatēto "Biļešu paradīzes" pakalpojuma sniegšanas pārkāpumu, piemērojot papildu komisijas maksu (apkalpošanas maksu) pirkumiem internetā par interneta veikala izmantošanu.

"Biļešu paradīzes" līdzīpašnieks un vadītājs Ēriks Naļivaiko atteicās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus, kas varētu būt notikuši Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības laikā.

Jau vēstīts, ka sestdien, 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz sestdienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!