Foto: Publicitātes foto
Ņemot vērā dažādus ierosinājumus sociālajos tīklos un dejotāju pašiniciatīvu, tiks izskatīta iespēja sarīkot deju lieluzveduma "Māras zeme" papildkoncertu, portālam "Delfi" apstiprināja 2018. gada Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

"Mēs, protams, redzam, kā sociālajos tīklos aktivizējas dejotāji, rosina vākt parakstus par vēl viena deju lieluzveduma "Māras zeme" koncertu. Tāpēc šāda iespēja tiks izskatīta," sarunā ar "Delfi" teica Vasiļjeva.

Šā gada 15. martā notiks svētku mākslinieciskās padomes sēde, kur papildkoncerta iespējamā norise tiks izskatīts, bet marta beigās par to lems rīcības komiteja, kam sekos gala lēmums.

Vasiļjeva arī atgādina, ka pēc iepriekšējiem Dziesmu un deju svētkiem bija dalībnieku pretenzijas par pārāk lielo slodzi, taču šobrīd, redzot dejotāju pašiniciatīvas, šis jautājums ir atgriezies dienaskārtībā.

Tāpat Vasiļjeva uzsver, ka, ja tiks pieņemts lēmums sarīkot uzveduma "Māras zeme" papildkoncertu, tas notiks esošo svētku ietvaros, Dziesmu un deju svētku laiks tāpēc pagarināts netiks.

Šobrīd Dziesmu un deju svētku programmā ieplānoti divi uzveduma "Māras zeme" koncerti kā arī viens ģenerālmēģinājums. Uzvedumu veido mākslinieciskie vadītāji Jānis Ērglis un Jānis Purviņš, režisors Elmārs Seņkovs un scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Jau ziņots, ka sestdien, 3. martā, tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz šovasar gaidāmajiem Dziesmu un deju svētku koncertiem, izraisot lielu pieprasījumu un atklājot virkni nepilnību biļešu tirdzniecības sistēmā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!