Foto: Picjumbo
XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotāji saņēmuši biļešu pircēju sūdzības par to, ka, veicot pirkumu interneta veikalā, noņemta nauda no bankas konta, bet biļetes nav saņemtas, portālu "Delfi" informēja svētku organizatori.

Pircēji, kuru apmaksātās biļetes nav atnākušas e-pastā un nav atrodamas pircēja profilā "Biļešu Paradīzes" sadaļā "Jūsu izdarītie pirkumi", aicināti sazināties ar biļešu tirdzniecības pakalpojuma sniedzēju SIA "Biļešu Paradīze", rakstot e-pastu uz info@bilesuparadize.lv.

Vēstulē "Biļešu paradīzei" svarīgi norādīt pircēja vārdu, uzvārdu un pirkuma rēķina numuru vai bankas maksājuma uzdevuma izdruku, uzsver organizatori.

Tāpat svētku rīkotājs ir sastādījis aktu par konstatēto SIA "Biļešu Paradīze" pakalpojuma sniegšanas pārkāpumu, piemērojot papildus komisijas maksu (apkalpošanas maksu) pirkumiem internetā par interneta veikala izmantošanu.

"Monitorējot digitālo mediju telpu, esam novērojuši, ka biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem ir ievietotas ne tikai sludinājumu portālos, bet parādās arī kā balvas "Facebook" konkursos. Mēs kā rīkotājs neatbalstām tādas iniciatīvas. Aicinām iedzīvotājus neiegādāties biļetes no negodprātīgajiem pārpircējiem, kā arī izvērtēt dalību šādos konkursos. Kā rīkotājs mēs varam izteikt nožēlu par to, ka Dziesmu un deju svētku biļetes pakļautas šādām rīcībām," akcentē Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Publiskās tirdzniecības pirmajās divās dienās pārdotas 86417 biļetes jeb 91% no publiskā tirdzniecībā esošajām biļetēm. 51% no nopirktajām biļetēm ir iegādātas internetā. Šobrīd biļetes pieejamas tikai uz Vokālsimfoniskās mūzikas koncertu 5. jūlijā un Sadziedāšanās nakti 8. jūlijā. Salīdzinot ar 2013. gada biļešu tirdzniecības pirmās dienas datiem, kad vienas dienas laikā no 58 000 publiskai tirdzniecībai nodotajām biļetēm tika nopirktas 44000 biļetes jeb 77%; šogad vienas dienas laikā tika nopirktas 81309 biļetes jeb 86% no 95 250.

Latvijas Nacionālā kultūras centra izsludinātajā iepirkumā "XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanas pakalpojums" par saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu tika tika atzīts SIA "Biļešu paradīze" piedāvājums. Iepirkumam par svētku biļešu tirdzniecību bija pieteikušies trīs pretendenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!