Foto: LETA
Rinda pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm VEF Kultūras pilī virzās ļoti lēni, un pirmajās trīs stundās šajā biļešu tirdzniecības vietā apkalpoti mazāk nekā 40 cilvēki.

Šī iemesla dēļ vairāki cilvēki zaudē pacietību un izstājas no rindas. Daudzi, izmantojot līdzpaņemtās viedierīces, vienlaikus iestājušies arī elektroniskajā rindā, bet lielākoties arī gaidīšana tajā nevainagojas panākumiem.

Biļešu tirgošanas tempi ir lēni arī citās vietās. Piemēram, "Biļešu paradīzes" kasē Leļļu teātrī viena cilvēka apkalpošana aizņem aptuveni piecas minūtes, turklāt šajā kasē tehnisku iemeslu dēļ nav iespējams norēķināties ar maksājumu kartēm.

Arī rinda pie tirdzniecības centra "Domina Shopping" ir vismaz 80 metru gara, novēroja portāls "Delfi".
Svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva norādīja, ka situācija biļešu tirdzniecības vietās gan Rīgā, gan reģionos tiek monitorēta, svētku pārstāvjiem tās apbraukājot klātienē. Tāpat tiekot apkopotas cilvēku sūdzības un ieraksti sociālajos tīklos.

Vienlaikus Vasiļjeva aicināja cilvēkus vērsties ar oficiālām vēstulēm tieši pie Dziesmu un deju svētku rīkotājiem, ja cilvēki pamana ko negodprātīgu vai uzskata, ka pakalpojums netiek sniegts atbilstošā kvalitātē. "Pēc šiem iesniegumiem arī noteikti tiks vērtēts biļešu tirdzniecības process, tādēļ svarīgi savu viedokli paust ne tikai sociālajos tīklos, bet oficiāli vērsties pie mums," teica Vasiļjeva.

Kā ziņots, šodien no pulksten 11.00 "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca 95 230 biļetes uz 19 XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku maksas pasākumiem. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm.

"Biļešu paradīzes" kasēs vienā pirkumā var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes, bet internetā - ne vairāk kā astoņas.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. j ūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!