Foto: F64
Pulksten 14.30 beigušās biļetes uz 8. jūlija noslēguma koncertu un uz deju lieluzveduma koncertiem 6. un 7. jūlijā, taču vēl ir pieejamas biļetes uz abu lielo notikumu ģenerālmēģinājumiem, kā arī uz pārējiem maksas pasākumiem, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Vasiļjeva.

Pirmajā biļešu tirdzniecības dienā uz Dziesmu un deju svētkiem (līdz pulksten 17.00) ir iegādātas 60417 biļetes, kas kopā veido 64 % no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā.

Publiskā tirdzniecībā 3. martā tika nodots 95 250 biļešu uz Dziesmu un deju svētku 19 maksas pasākumiem. Interneta veikalā www.bilesuparadize.lv 3. martā līdz pulksten 17.00 tika pārdoti 38.02 % no kopējā publiskai tirdzniecībai nodoto biļešu skaita. Šobrīd ir pieejamas biļetes uz 10 maksas pasākumiem – pūtēju orķestra koncertu, mazākumtautību koncertu, tautas mūzikas koncertu, vokālo ansambļu koncerts, latviešu vokāli simfoniskās mūzikas koncerts un noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu.

Pirmajās Dziesmu svētku biļešu tirdzniecības sešās stundās saņemts 1 miljons pieprasījumu pēc 95250 biļetēm.

Pretēji sociālajos tīklos izskanējušajai informācijai par "Biļešu paradīzes" sistēmas darbības traucējumiem, Inga Vasiļjeva uzsver, ka biļešu tirgošana internetā notiek. "Aicinām visus, kas pērk biļetes internetā, būt pacietīgiem. Katrs pieprasījums "Biļešu paradīzes" interneta veikalam automātiski tiek uzņemts elektroniskajā rindā, par ko liecinās uzraksts uz ekrāna. Tiklīdz rindā būs pienākusi jūsu kārta, varēsiet veikt pirkumu. Ja būsiet izgājis no sistēmas un mēģināsiet tajā ieiet no jauna, zaudēsiet iepriekš ieņemto vietu elektroniskajā rindā."

Foto: Kadrs no video

Pircēji aicināti sekot līdzi paziņojumiem datoru ekrānos, kā arī laikus sagatavot maksāšanas līdzekļus – pārbaudīt konta atlikumu, kartes, kodu kalkulatorus utt.

3. martā no pulksten 11.00 "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca 95 230 biļetes uz 19 XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku maksas pasākumiem. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm.

"Biļešu paradīzes" kasēs vienā pirkumā var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes, bet internetā – ne vairāk kā astoņas.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Jau ziņojām, ka cilvēku rindas, lai pirmie varētu iegādāties biļetes, pie Kongresu nama, Operas, Dailes un Nacionālā teātra kasēm jau sāka veidoties piektdienas, 2. marta, vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!