Foto: Publicitātes foto
2018. gada pavasara-vasaras sezonā Latvijā viesosies Borisa Eifmana baleta teātris ar izrādi "Čaikovskis. Pro et Contra", Majakovska teātris ar komēdiju "Pigmalions", Diāna Arbeņina ar grupu "Nočnije snaiperi", Jurijs Bašmets ar simfonisko orķestri "Jaunā Krievija / Novaja Rossija", Elīna Garanča, Olga Peretjatko, Dmitro Popovs un Karels Marks Šišons ar orķestri, Nino Katamadze ar grupu "Insight" un ansamblis "Rustavi" ar vīriešu kori, portālu "Delfi" informē pasākumu rīkotājorganizācija "ART Forte".

Borisa Eifmana balets "Čaikovskis. Pro et Contra" (2016), kas 19. un 20. martā būs skatāms uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves, ir tapis vairākus gadus ilgās horeogrāfa pārdomās par Čaikovska personību un viņa radošo pasauli. Par Pētera Čaikovska sievas Antoņinas Miļukovas partijas izpildījumu Ļubovai Andrejevai piešķirta balva "Zelta Sofits". Ekspertu žūrijas speciālbalvu saņēmis arī viss izrādē iesaistīto dejotāju ansamblis.

Bernarda Šova komēdijas "Pigmalions" Majakovska vārdā nosauktā Maskavas akadēmiskā teātra viesizrāde Dailes teātrī 2018. gada 21. maijā būs šā uzveduma Eiropas pirmizrāde. Tas ir stāsts par to, kā nabadzīgā ielu tirgotāja Elīza Dūlitla (Nataļja Palaguškina) Londonas fonētikas profesora Henrija Higinsa (Igors Kostoļevskis), viņa mātes (Olga Prokofjeva) un pulkveža Pikeringa (Anatolijs Lobockis) vadībā pārvēršas par izsmalcinātu sabiedrības dāmu.

12. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies Diāna Arbeņina ar rokgrupu "Nočnije snaiperi" un Valsts simfoniskais orķestris "Jaunā Krievija / Novaja Rossija" maestro Jurija Bašmeta vadībā. Rokzvaigznes un altista sadarbība sākusies jau 2013. gadā, taču šī kopīgā programma ir īpaša, jo daļa kompozīciju sacerētas speciāli simfoniskajam orķestrim.

Foto: Sputnik/Scanpix

Savukārt 9. jūlijā Dzintaru koncertzālē vienā koncertā uzstāsies trīs pasaules operas zvaigznes – Elīna Garanča, Olga Peretjatko-Marioti un Dmitro Popovs. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents būs Karels Marks Šišons. Programmā iekļauti skaistākie operu dueti un ārijas, piemēram, Leo Delība "Ziedu duets".

10. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps divas gruzīnu mūzikas leģendas – dziedātāja Nino Katamadze un Valsts akadēmiskais tautas dziesmu un deju ansamblis "Rustavi". Ar Nino Katamadze prasmīgi jauc džezu un blūzu, balstot to pirmatnējā, folklorā balstītā mūzikā. Savukārt "Rustavi" ir Gruzijas nacionālā mantojuma vēstnesis – pusgadsimta laikā ansamblis uzstājies vairāk nekā 80 valstīs, sniedzots vairāk nekā 5000 koncertu. Dzintaros ansambli pavadīs arī dejotāju trupa.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz "ART Forte" pavasara un vasaras sezonas pasākumiem ir nopērkamas visās teātru un koncertzāļu kasēs , kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!