Latvijas institūts (LI) 26. februārī publicējis Latvijas valsts simtgadei (LV100) veltītu videoklipu latviešu un angļu valodā, kas godina tautas spēku, valstgribu un vērtības.

Videoklipu paredzēts izplatīt dažāda līmeņa starptautiskos pasākumos Latvijā un ārvalstīs sadarbībā ar Latvijas vēstniecību un pārstāvniecību tīklu, ministrijām, pašvaldību, privātā un nevalstiskā sektora organizācijām. LI aicina ikvienu, kam tuvs klipa vēstījums, dalīties ar to savos sociālo tīklu kontos.

"Šis ir stāsts par mūsu kopīgo spēka avotu. Sava valsts ir liela vērtība – mēs katrs ar savu enerģiju, domām un darbiem veidojam tautas demokrātisko spēku, ar ko ejam cauri pārbaudījumiem un svinām mūsu kopīgos sasniegumus. Latvijas simtgades svinību gads ir iespēja atgādināt sev un pasaulei, ka mēs esam demokrātiska sabiedrība ar dziļām saknēm un stipru valstsgribu," saka LI direktore Aiva Rozenberga.

Klipa koncepcijas autori ir aģentūras "DDB Latvia" komanda, klipu veidoja "Tritone Studio" un režisors Lauris Ābele, par skanisko dimensiju rūpējās studija "Mute" un latviešu elektroniskās mūzikas grupa "Bandmaster".

Klipā redzamo tēlu lomās iejutās grupa "Rāva", keramiķe Laima Grigone, dejotāji Dārta Apsīte un Mārcis Benužs, pirtnieks Valdis Ķīķeris, tenisiste Kristiāna Linda Zahare, meža sieva Inese Pūra un ziemas peldētājs Imants Vašķis, Gaja un viņas saimnieks Lauris Ivanovs, šahists Miķelis Vingris un operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča, bet "torni" būvēja Ričards Prikulis.

Klipa prezentācijas pasākumā LI prezentēja arī grāmatu par Latviju angļu valodā "Latvia 100 Snapshot Stories", kur simts īsos stāstos sniegta visaptveroša informācija gan par mūsu kultūras kodiem, tradīcijām un valstiskuma veidošanos, gan mūsdienu dzīvesveida tendencēm un sasniegumiem dažādās jomās, iezīmējot arī attīstības virzienus nākotnei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!