Foto: DELFI
23. februāra vakarā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Lielajā zālē tika atklāta gleznotāja Alekseja Naumova personālizstāde "Nebeidzamā ainava".

Izstāde ir līdz šim plašākā Naumova darbu retrospektīva, kurā aplūkojami gan agrīni mākslinieka darbi, gan gleznas no privātkolekcijām, kas līdz šim nav tikušas plašāk rādītas. Izstādē ir aplūkojami audekli, kas rāda dažādus Alekseja Naumova daiļrades posmus un nozīmīgākos darbības virzienus, ļaujot izsekot līdzi tām kvalitātēm, ko lielākā daļa mākslas cienītāju jau labi pazīst. Ekspozīcija iekļauj arī darbu grupas, kas dažiem skatītājiem varētu būt jaunatklājumi, iepazīstot klātienē gleznotāja virtuozā rokraksta izpausmes citos medijos, piemēram, keramikā, ilustrācijā vai iespiedgrafikā.

Kā raksta izstādes kuratore Antra Priede-Krievkalne, Aleksejs Naumovs līdzšinējā četrdesmit gadu radošajā darbībā ir nostiprinājis pārliecinošu rokrakstu, kas atpazīstams ikvienam aktīvam mākslas interesentam. Vērtējot viņa pēdējā divdesmitgadē radītās daudzveidīgās Latvijas un teju vai visas pasaules ainavas, nereti meistars tiek dēvēts par izcilāko plenēristu mūsdienās.

Izstāde LNMM aplūkojama līdz 8. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!