Foto: Publicitātes foto

Martā un aprīlī pazīstamais čellu trio "Melo-M" dosies Latvijas simtgades koncertturnejā, viesojoties vairākās Latvijas pilsētās ar jaunu mūzikas programmu, kurā uzsvars likts uz latviešu autoru darbiem īpašos, trim čelliem veidotos aranžējumos, portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Turnejas laikā "Melo-M" mūziķi sniegs koncertus Berģu Kultūras centrā, Jelgavas kultūras namā, Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars", Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Alūksnes kultūras centrā un Latgales vēstniecībā "Gors". Pirmais koncerts notiks jau 9. martā Berģos, bet turneja noslēgsies 29. aprīlī Rēzeknē.

Čellu trio "Melo-M" pavasara koncertceļojumam dots zīmīgs nosaukums Latvijas simtgades koncertturneja, kas apliecina ne vien mūziķu vēlmi īpaši godināt Latvijas svētkus, bet arī piedāvāt publikai īpašu mūzikas programmu, absolūtu uzsvaru liekot uz latviešu autoru daiļradi.

Koncertprogrammas repertuārā būs gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan Emīla Dārziņa, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula dziesmu versijas. Līdztekus koncertos skanēs arī grupu "Līvi", "Prāta Vētra" un citu pazīstamu Latvijas mūzikas kolektīvu populārākās dziesmas.

Nozīmīga loma koncertu repertuārā būs arī grupas mākslinieciskā vadītāja Kārļa Auzāna orģināldarbiem, kas tapuši gan speciāli "Melo-M" sastāvam, gan pēdējo gadu laikā komponēti dažādiem mākslas projektiem, piemēram, kino filmām un teātra izrādēm.

"Jau kopš pašiem "Melo-M" pirmsākumiem esam iestudējuši un koncertos atskaņojuši daudzas pazīstamas latviešu autoru dziesmu versijas, arī latviešu tautas mūziku. Šogad – simtgades kontekstā, ir pienācis laiks šo repertuāru papildināt, tāpēc esam sagatavojuši plašu programmu, kas ne vien izklaidēs, bet arī pierādīs, ka mūsu zemes mūzikā ir daudz dažādu noskaņu un vērtību, kuras ir vērts iepazīt, atcerēties un turēt godā. Ceram, ka tas būs interesanti un emocionāli bagātinoši ne vien mums, bet arī visiem mūsu klausītājiem," teic "Melo-M" mūziķi.

Koncertos muzicēs "Melo-M" čellisti Kārlis Auzāns, Jānis Pauls un Miķelis Dobičins, kā arī sitamo instrumentu spēlmanis Miķelis Vīte.

Biļetes uz turnejas koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!