Foto: LETA
No 16. līdz 25. februārim Berlīnē notiks Baltijas mūzikas festivāls, kurā, atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, piedalīsies pasaulslaveni Baltijas profesionālie mūziķi un kolektīvi, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāve Rinta Bružēvica no VSIA "Latvijas koncerti".

Baltijas mūzikas festivāla koncertos Baltijas komponistu mūzika skanēs "Konzerthaus Orchester Berlin" un diriģenta Ivāna Fišera izpildījumā, kā arī ievērojamu Latvijas un pārējo Baltijas valstu mūziķu atskaņojumā. Mūziķi atskaņos gan klasiskās, gan džeza mūzikas programmas.

Latviju pārstāvēs Iveta Apkalna (ērģeles), Baiba Skride (vijole), Linda Skride (alts), Kristīne Blaumane (čells), Lauma Skride (klavieres), Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un vokālā grupa "Latvian Voices".

Tiks atskaņota latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Ērika Ešenvalda, Aivara Kalēja, Andra Dzenīša, Maijas Einfeldes un Pētera Vaska mūzika. Skanēs arī lietuviešu komponistu Broņus Kutāviča, Mikaloja Konstantīna Čurļoņa, kā arī igauņu komponistu Arvo Perta, Erki Svena Tīra, Esteres Megi un Rūdolfa Tobiasa skaņdarbi.

Latvijas valsts simtgade Vācijā tiks atzīmēta 17. februārī ar ērģelnieces Ivetas Apkalnas koncertu "Baltijas ērģeļmūzikas nakts".

Festivāls, kas veltīts Baltijas valstu simtgades svinībām Vācijā, tapis sadarbībā ar Berlīnes koncertzāli, un visas trīs Baltijas valstis tajā būs goda viesu statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!