Foto: LETA
14. februārī svinīgā ceremonijā kinoteātrī "Splendid Palace" tiks pasniegtas sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" astoņās kategorijās.

"Balvas tiks pasniegtas jau septīto reizi, tādēļ to droši var saukt par tradīciju. Arī pati ceremonija jau kļuvusi par nozīmīgu notikumu Latvijas kultūras dzīvē, un pasākuma mākslinieciskā kvalitāte ir augusi," norāda LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Arī šogad "Kilograms kultūras" ceremoniju ar savu klātbūtni un mūziku pagodinās maestro Raimonds Pauls, tomēr būs arī pārsteigumi: vēl neredzēts vadītāju duets – kinokritiķe Daira Āboliņa un Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms. Kā stāsta Ieva Rozentāle, pasākumu papildinās seni kinoarhīvu materiāli un brīnišķīgi muzikālie priekšnesumi grupu "Instrumenti" un "Tautumeitas", trio "Art–i–Shock", kā arī solistu Dināras Rudānes un Aijas Vītoliņas izpildījumā.

Aizvadītais gads kultūras dzīvē vērtējams kā bagāts un daudzveidīgs, tādēļ žūrijas uzdevums – izvēlēties nominantus astoņās kategorijās – bijis tiešām sarežģīts. Galavārds par to, kuri notikumi iegūs mākslinieku Kristīnes Jurjānes un Ivara Miķelsona darināto skulptūru – zeltītu kilogramu smagu atsvaru un prēmiju 1000 eiro apmērā, ko nodrošina Rietumu Bankas Labdarības fonds, pieder skatītājiem un klausītājiem, un arī viņi savu izvēli ir izdarījuši. Tiks apbalvoti mākslas notikumi teātra, mūzikas, vizuālā mākslas, kultūras mantojuma, literatūras un kino jomās, ka arī pasniegtas balvas Gada pārsteiguma un Gada notikuma kategorijās. Kā ierasts, tiks pasniegta arī devītā – īpašā sabiedrisko mediju žūrijas – balva.

"Kilograms kultūras 2017" apbalvošanas ceremonijas tiešraides – 14. februārī pulksten 21.00 LR1, LR3 Klasika un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv, bet pulksten 21.20 – LTV1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!