Foto: Publicitātes attēli
13. februārī noslēgsies visu potenciālo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku dalībnieku elektroniskā reģistrācija dalībai svētkos, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Vasiļjeva.

Nedēļas laikā kopš 1. februāra piereģistrējusies aptuveni puse no potenciālajiem svētku dalībniekiem – 21500. Vecākajam dalībniekam, kurš reģistrējies dalībai Svētkos, ir 93 gadi, jaunākajam – trīs gadi. Visaktīvākais novads ir Mazsalacas novads, no kura ir reģistrējušies 99 % potenciālo dalībnieku.

"Elektroniska reģistrācija dalībai svētkos notiek pirmo reizi – cilvēki to dara aktīvi un gana savlaicīgi. Esam īpaši gandarīti par tiem daudzajiem piemēriem, kuri parāda brīnišķīgu svētku kopienas pašorganizēšanās procesu – reģionu kultūras centros tiek nodrošināts tehniskais atbalsts, notiek organizēts fotografēšanās process, tiek palīdzēts senioriem. Mēs aicinām dalībniekus neatlikt reģistrāciju uz pēdējo brīdi, bet paveikt to savlaicīgi," akcentē svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Reģistrācija notiek www.dziesmusvetki.lv sadaļā "Dalībniekiem", kur ir pieejami palīgi-pamācības "Soli pa solim. Dalībnieka elektroniskā reģistrācija" (gan pdf, gan video formātā). Kā uzsver svētku organizatori, dalībnieku elektroniska reģistrācija ir ātrs, viegls un mūsdienīgs veids, kā nodot rīkotājiem nepieciešamos datus daudzfunkcionālas Dalībnieka kartes izveidei. Elektroniska reģistrācija Dziesmu un deju svētkiem notiek pirmo reizi.

Dalībnieku elektroniska reģistrācija notiks www.dziesmusvetki.lv līdz 13. februārim (ieskaitot). Svētku rīkotāji aicina dalībniekus sagatavot nepieciešamo informāciju – fotogrāfiju augšuplādei (seja ir centrā, nav aizsegta, gaišs fons, skatiens vērsts kamerā, attēlā nav citu personu un/vai priekšmetu, 460 x 575 pix, 5 MB max, formāts "jpg"), e-pastu vai mobilā tālruņa numuru, kas tiek lietots ikdienā. Dalībniekiem būs jānorāda visi kolektīvi, kuru sastāvā plāno piedalīties Svētkos, kā arī jāatzīmē primārais kolektīvs, kura nosaukums tiks rakstīt uz Dalībnieka kartes. Nepilngadīgo dalību svētkos ir jāreģistrē vecākam vai tā likumiskajam pārstāvim. Ārvalstu kolektīvu dalībnieku reģstrācija sākās 9. februārī, katram dalībniekam savos epastos saņemot individuālu reģistrācijas aicinājumu.

14. un 15. februārī dalībniekus svētkiem sistēmā apstiprinās katra kolektīva vadītāji. 19. un 20. februārī gala apstiprinājumu sava novada kolektīviem sistēmā sniegs pašvaldību koordinatori. Savukārt, apstiprinājumu tam, vai reģistrētā persona kļūs par svētku dalībnieku, katrs saņems pēc skašu rezultātu un to apkopošanas šā gada maijā. Pavasarī svētkiem būs jāreģistrējas arī brīvprātīgajiem, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, tehniskajam personālam (reģistrēšanās laiks tiks izziņots atsevišķi). Neskaidrību gadījumos līdz 13. februārim ik dienu no pulksten 10.00 līdz 20.00 darbojas infotālruņi 26436135, 29331176, 29331187, kā arī e-pasts: dati@dziesmusvetki.lv.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgā notiks no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!