Foto: LETA
Otrdien, 31. janvārī, "Arēnā Rīga", emocionālā gaisotnē izskanējis labdarības lielkoncerts "Mūzika & dzīvība. Vienoti par iespēju!", kurā piedalījās daudzi populāri pašmāju mūziķi. Koncertā tika saziedoti 110 214 eiro, kas palīdzēs nodrošināt finansiālu atbalstu 30 onkoloģijas slimniekiem ārstēšanās gaitā, portālu "Delfi" informē viens no akcijas rīkotājiem – Latvijas Televīzija.

Koncertā grupas "Astro'n'out", "Musiqq", "The Sound Poets", "Tumsa", "Iļģi", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Dzelzs vilks", "Putnu balle", "Franco Franco" un Ipstens Kūns, "Satellites.LV", dziedātāji Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins un citi.

Starp dziesmām un aicinājumiem ziedot, vakara gaitā no skatuves izskanēja arī kritika par to, ka veselības aprūpes sistēmā ir robi, kas daļai pacientu finansiālu apsvērumu dēļ neļauj atveseļoties bez līdzcilvēku palīdzības. Arī "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta raidījumam "Rīta Panorāma" 31. janvārī uzsvēra, ka šāda ziedotāju aktivitāte "parāda politiķiem un Veselības ministrijas ierēdņiem, ka Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi izglābt līdzcilvēkus". Viņa arī uzsvēra, ka vairāk nekā 100 tūkstoši ir ļoti liela ziedojumu summa vienam koncertam vienā vakarā.

Šī bija pirmā reize, kad organizēts šāda veida labdarības pasākums. Dziedātājs Jānis Holšteins-Upmanis, tāpat kā organizatori un daudzi citi koncerta dalībnieki, cer, ka tas varētu kļūt par ikgadēju tradīciju. Šobrīd līdzekļu vākšana turpinās un ziedot iespējams, zvanot pa tālruni 90067003 (maksa par zvanu 1.42 eiro, labdarības tālrunis darbosies visu gadu) vai "ziedot.lv" mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!