Foto: Publicitātes foto
Folk-hiphop apvienība "Misters & Nospiedumi" sadarbībā ar dziesminieci Alisi Josti radījuši skaņdarbu "Jēkabam". Dziesma ir no gaidāmā "Misters & Nospiedumi" albuma, kas visos straumēšanas servisos būs pieejams no 1. februāra, portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

"Šī dziesma ir veltījums manam dēlam Jēkabam. Man ir tā laime būt tētim, un šo savu prieka sajūtu vēlējos ielikt dziesmā. Būt tēvam ir liels notikums, tāpēc uz dziesmu vēlējos piesaistīt kādu īpašu viesi. Alisi Josti reiz dzirdēju koncertā un mani pārsteidza viņas dvēseliskais un maigais dziedājums. Domājot par šo dziesmu, man uzreiz bija skaidrs, ka nepieciešams pieaicināt tieši viņu," skaņdarba ideju skaidro Misters.

Dziesmas radīta, sadarbojoties dažādu žanru mūziķiem, katram skaņdarbā parādot savu unikālo rokrakstu. Ritma daļu ir veidojis reperis un producents ansis, kā arī producents Noitro, tekstu autors – Misters, vokāls – Misters un dziesminiece Alise Joste, kokli spēlē Edgars Zilberts, basģitāru – Audris Ločmelis.

"Dziesmā nolēmu piedalīties, jo esmu atvērta dažādiem projektiem. Man šķiet aizraujoši redzēt, kas notiek, kad satiekas divi dažādi žanri un darba prakses. Tur neizbēgami rodas kas jauns. Esmu ļoti apmierināta ar rezultātu. Prieks, ka nenobijos teikt "jā"," pauž Alise Joste.

Skaņdarbs "Jēkabs" ir iekļauts jaunajā "Misters & Nospiedumi" albumā, kurā tāpat ietverta jau plašāku atpazīstamību guvusī dziesma "Darbu raugi", kuru Misters radījis sadarbībā ar post-folkloras mūziķi Imantu Nīgali.

Vienlaikus ar jauno dziesmu tiek izziņota "Misters & Nospiedumi" Latvijas turneja:

10. februāris, Talsi, "Soundn'Soul";
23. februāris, Rīga, Kaņepes Kultūras centrs;
24. februāris Jelgava, "Melno Cepurīšu Balerija";
10. marts, Alūksne, "Cita opera";
31. marts, Cēsis, "FonoKlubs";
13. aprīlis, Rēzekne, "Ausmeņa kebabs";
14. aprīlis, Daugavpils, "Artilērijas pagrabi";
20. aprīlis, Valmiera, "Tinte";
12. maijs, Liepāja, "WISE".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!