Foto: Aron Urb/EV100

Ar pasākumiem Tallinā un Tartu pagājušajā nedēļā, 17. un 18. janvārī, Igaunijā atklāta simtgades kultūras programma. Programmas notikumu prezentācija notika 17. janvārī Tallinā, savukārt pirmais notikums – laikmetīgās mākslas izstāde "Metaphors for Home" ("Metafoorid kodule"/"Māju metaforas") – 18. janvārī atklāts Tartu mākslas muzejā.

Kā vēsta izstādes rīkotāji, pirmais Igaunijas simtgadei veltītais mākslas notikums no jau definē māju jēdzienu un tā nozīmi 21. gadsimta rietumu sabiedrībā, laikā, kad mainās dzīvesveids un līdzšinējā kārtība. Izstādes kuratore – Johanna Hofmane.

Izstāde Tartu mākslas muzejā būs aplūkojama līdz 2018. gada 15. aprīlim.

Igaunijas simtgades mākslas programmas aktīvākā daļa norisināsies no 16. marta līdz 5. augustam. Kā uzsver programmas veidotāji, simtgadē netiks rīkots viens liels un grandiozs kultūras notikums, bet gan daudzveidīgas aktivitātes un pasākumi dažādās vietās Igaunijā. Tāpat norisināsies plaša starptautiskā programma, kuras laikā Igaunijas mākslas un dizains tiks prezentēti gan vairākās starptautiskās mākslas skatēs un tirgos, gan mākslas galerijās Briselē, Parīzē, Nantē, Londonā, Romā, Minskā, Vašingtonā, Stokholmā, Viļņā, Maskavā, Helsinkos un Rīgā.

Plašāk par Igaunijas simtgades mākslas programmu – Igaunijas simtgades mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!