Foto: Jānis Deinats

Ceturtdien, 15. martā ar koncertu VEF Kultūras pilī trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs un Guntars Ruņģis – svinēs sava radošā trio 20 gadu pastāvēšanas jubileju, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāve Una Griškeviča.

Koncertā piedalīsies arī etnomūzikas grupa "Tautumeitas", komponists Juris Kulakovs, dziedātāji Sonora Vaice, Laimis Rācenājs, Dainis Skutelis, pianisti Gints Bērziņš un Juris Kristons, ģitārists Mārcis Auziņš un citi viesi. Muzikālo pavadījumu nodrošinās Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā.

"Pavasaris. Mums, "Trīs Latvijas tenoriem", jau 20. Vai tas ir daudz, vai maz, grūti teikt. Mēs jūtamies labi, ja klausītājiem ir labi. Tāpēc savā jubilejā gribam jums dāvāt pavasari sirdī caur mūsu dziedātajām dziesmām," saka LNO solists, tenors Guntars Ruņģis.

Savukārt operdziedātājs Nauris Puntulis atzīst: "Esmu noilgojies pēc šāda koncerta. Mūsu trijotnei kādu brīdi nav bijis tāda lielkoncerta, kurā būtu tik plašs muzikālais spektrs, daudz jaunrades un viesu."

Savu kolēģu teikto papildina dziedātājs Miervaldis Jenčs: "Dzelzs putns lido virs Rīgas jumtiem no tālām zemēm. Pie tiem, kuri gaida, gaida mūs dziedot. Saviem Tenoriem parasti saku: nav nekā labāka par šo. Tenori bija, ir un būs!"

"Šajos 20 gados ar lieliem panākumiem ir nodziedāti neskaitāmi koncerti, apgūts brīnišķīgs repertuārs no klasikas līdz pat popmūzikai. Laika gaitā tenoriem izveidojusies lieliska sadarbība ar labākajiem latviešu komponistiem un populāriem skatuves māksliniekiem. Trīs Latvijas tenoru neatkārtojamās balsis ir iemūžinātas mūzikas albumos, kuru pārdošanas rādītāji ir sasnieguši rekordu cienīgus rezultātus. Bet pats galvenais – dziedātāji ir iemantojuši nedalītu tautas mīlestību," uzsver koncerta producents Jānis Kļaviņš.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!