Foto: Publicitātes foto
Uz Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas multimediālo izrādi "Gaismas raksti", kas notiek Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 18., 19., 20. un 21. janvārī, tirdzniecībā laistas 50 papildu biļetes uz katru izrādi. Savukārt Latvijas Televīzijas ēterā izrādi varēs noskatīties 20. janvārī.

Izrāde ir laikmetīgs stāsts par mūsu valsti, kuru mūzikā, dejā un gaismu spēlēs izstāstīs Latvijas Radio koris, Jānis Šipkēvics (balss, sintezatori, elektronika); Miķelis Putniņš (ģitāra, elektronika); Asnate Rancāne (vijole); Guntars Prānis (ratalira); Ieva Nīmane (pūšaminstrumenti); Anda Eglīte (kokle); kā arī aktieri un dejotāji. Projekta idejas autors un izrādes muzikālais vadītājs – diriģents Kaspars Putniņš, organizatori - VSIA "Latvijas Koncerti" sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju.

Mūziku izrādei komponējuši Jānis Šipkēvics un Mārtiņš Viļums. Tekstus rakstījis Ilmārs Šlāpins, scenogrāfiju veidojis Voldemārs Johansons, režisors Viesturs Meikšāns.

"Šis koncertiestudējums ir par nākotnes latvieti, par nākotnes Latvijas sabiedrību, ko mēs redzam kā daudzveidīgu, multikulturālu sabiedrību, kas ir atvērta zināšanām," multimediālā iestudējuma ideju paskaidro tā režisors Viesturs Meikšāns. Viņš norāda, ka "izrāde būs krāšņa, vizuāli ļoti iespaidīga".

Scenogrāfija, ko veido mākslinieks Voldemārs Johansons, aptvers bibliotēkas telpu no ātrija līdz pat sestajam stāvam un, apvienojumā ar gaismas stariem, attēlu projekcijām, aktieru kustībām un Latvijas Radio kora dziedājumu, radīs meditatīvu atmosfēru. Johansons, veidojot vērienīgo izrādes telpu, iecerējis, ka katrs scenogrāfijas mirklis "ir pašpietiekams mākslas darbs".

Papildu biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Studentiem un pensionāriem 50 % atlaide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!