"Homo Novus" teaser from Ivo Ceplevics / Film Angels Prod on Vimeo.

Latvijas simtgades spēlfilmas, pārpratumu komēdijas "Homo Novus" pirmizrāde visā Latvijā notiks šī gada septembrī, savukārt sajust trīsdesmito gadu atmosfēru un gūt ieskatu filmas tapšanā var publiskotajā pirmajā reklāmas rullītī.

""Homo Novus" ir par pagātni, par tādu laiku, kad "zāle bija zaļāka". Par to laiku, kāda bija Rīga un tās mākslinieku aprindas starpkaru periodā. Bet tad, kad es filmas uzņemšanas laikā skrienu pa Smilšu ielas bruģi, samaksāju ormanim pie Svētā Jēkaba baznīcas, izklāju apgleznotos audeklus zem Rīgas pils velvēm vai ielecu vecajā tramvajā Elizabetes ielas galā, tad liekas, ka tas laiks nav pazudis. Tā ir ilūzija, kur ir patīkami gremdēties," atklāj aktieris Kaspars Znotiņš, Kurcuma lomas atveidotājs.

Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija "Homo Novus" ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija, kas balstīta uz tāda paša nosaukuma Anšlava Eglīša romāna motīviem. Stāsts ir par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

Foto: Publicitātes foto

Filmas scenārija autore un režisore ir Anna Viduleja, operators ir Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks – Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Lielbritānija), producenti – Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis. Filmas aktieru komandas kodolu veido Jaunā Rīgas teātra aktieri, bet pārējās lomās ir gan Nacionālā, gan Dailes, gan Valmieras un Liepājas teātra aktieri, savukārt epizodēs parādīsies arī vairāki leģendāri aktieri.

Galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās – Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Filmā filmējušies arī tādi sabiedrība pazīstami cilvēki kā Kaspars Kambala, Intars Busulis, Andrejs Žagars un citi.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!