Foto: Jurģis Rikveilis
Lielākais un pazīstamākais bērnu tautas deju ansamblis "Zelta sietiņš" šogad svin 60 gadu jubileju, un, atzīmējot šo zīmīgo notikumu, kopdarbojoties ar fotogrāfu Jurģi Rikveili krāšņā fotosesijā VEF Kultūras pilī tapis jubilejas gada kalendārs.

Kā portālam "Delfi" atklāj fotogrāfs Jurģis Rikveilis, kurš iepriekš fotografējis deju kolektīvu "Vizbulīte" un Latvijas Universitātes TDA "Dancis", viņam ar "Zelta sietiņu" šī bijusi pirmā sadarbība. Iepriekš "Zelta sietiņš" taisījis kalendārus katru gadu, taču šī tradīcija pārtraukta – pēdējais kalendārs tapis apmēram pirms 10 gadiem. Tā kā šogad kolektīvam aprit 60 gadu, tad nolemts, ka jāizdara kas īpašs, un tapis kalendārs – kā pārsteigums "Zelta sietiņa" vadītājai Baibai Šteinai.

Krāšņā fotosesija notikusi decembrī jaunatklātajā VEF Kultūras pilī, kopumā pulcējot teju 300 dejotāju. Fotogrāfs atklāj, ka uzdevums nebūt nav bijis viegls, jo atrast brīdi, kad visiem dejotājiem nav mēģinājumu, kā arī ir brīvas telpas, ir gandrīz neiespējami. Paldies par organizēšanu pienākas vienai no dejotāju mammām, kura uzņēmās menedžēšanas pienākumus.

"Tā kā decembris kā jau svētku mēnesis bija pilns ar koncertiem, pieņemšanām utt., tad nācās nevis bildēt tur, kur gribas, bet pielāgoties apstākļiem un bildēt vietās, kas ir brīvas," stāsta Jurģis Rikveilis.

Turklāt kalendāra foto tapšanas procesu "interesantāku" padarījis fakts, ka trīs no piecām fotografēšanām Jurģis Rikveilis bijis bez balss, jo tikko bija beidzis slimot. "Bija diezgan smieklīga vicināšanās ar rokām un skraidīšana turpu šurpu, lai kaut ko pateiktu."

Kalendārs tapis kā piemiņa pašiem dejotājiem kolektīva jubilejā, un pārdot to nav plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!