Foto: Publicitātes foto
Turpinot pagājušajā gadā aizsākto koncertu ciklu "Brīvdienu mūzika", Dzintaru koncertzālē 2018. gada pirmajā pusgadā notiks pieci koncerti, kuros uzstāsies "Dagamba", Rīgas Saksofonu kvartets, ansamblis "Brokastis četratā" un Latvijas Nacionālās Operas solisti, savukārt koncertciklu 21. janvārī pulksten 14.00 atklās sitaminstrumentu ansamblis "Perpetuum Ritmico", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

"Perpetuum Ritmico", kas latīņu valodā nozīmē "nebeidzamais ritms", ir ansamblis, kurā apvienojušies latviešu sitaminstrumentu virtuozi – Guntars Freibergs, Elīna Endzele, Mikus Bāliņš un Ernests Mediņš. Savos priekšnesumos ansamblis apvieno dažādus mūzikas virzienus, izmantojot plašu sitaminstrumentu paleti. "Brīvdienu mūzikas" koncertā ansamblis uzstāsies ar plašu programmu – no folkloras līdz avangardam, no klasiskās mūzikas līdz laicīgajiem populārās kultūras stiliem.

Otrajā "Brīvdienu mūzikas" koncertā 18. februārī uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets. Tas ir kolektīvs ar 25 gadu skatuves pieredzi, kurā apvienojušies saksofona virtuozi Katrīna Kivleniece (soprāna saksofons), Artis Sīmanis (alta saksofons), Ainars Šablovskis (tenora saksofons) un Baiba Tilhena (baritona saksofons). Šajā koncertprogrammā viņu saspēles partneris būs Savva Zihs – viens no spožākajiem jaunās paaudzes akordeonistiem, kas patlaban izglītojas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Foto: Publicitātes foto

Cikla "Brīvdienu mūzika" šī gada trešajā koncertā 18. martā uzstāsies klasiskās mūzikas huligāni – grupa "Dagamba", kas savā daiļradē apvieno Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas un, izmantojot netradicionālu instrumentu salikumu – vairāku čellu un klavieru skanējumu, kas savijas ar Austrumu perkusijām –, rada pavisam jaunu skanējumu. Grupā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaralams un Dainis Tenis.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt ceturtajā šī gadā "Brīvdienu Mūzikas" koncertā 15. aprīlī koncertēs ansamblis "Brokastis četratā", kas pēc muzikologa Oresta Silabrieža vārdiem ir "ļoti talantīgu draugu un domubiedru apvienība, kas slavena ar mocartiski vieglu attieksmi pret skaņām un to salikumiem. Var teikt, ka grupas moto ir darīt prieku cilvēkiem tādā veidā, kas iepriecina arī pašus mūziķus. Trausla un izsmalcināta spēle, gaumīga jokošanās – skaņu silueti nevainojami profesionāli un izteiksmīgi kā labi tušas zīmējumi." Grupā "Brokastis četratā" muzicē Andis Klučnieks (flauta), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Foto: Publicitātes foto

Pēdējā šī pusgada "Brīvdienu mūzikas" koncertā 20. maijā uzstāsies "Latvijas Nacionālās Operas" solisti – Sonora Vaice, Raimonds Bramanis, Jānis Apeinis un koncertmeistare Ilze Ozoliņa.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz koncertiem, kā arī abonements uz visiem pieciem koncertiem iegādājami "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!