Foto: Publicitātes foto
No 12. janvāra kinoteātros "Bize" un "Splendid Palace" sāk demonstrēt leģendārā režisora Alehandro Hodorovska jaunāko darbu "Nebeidzamā dzeja" ("Endless Poetry"), portālu "Delfi" informē kinofestivāla "Spektrs" rīkotāji.

Filma tiek pieteikta kā turpinājums Alehandro Hodorovska – ne vien kinorežisora, bet arī rakstnieka, dzejnieka, mūziķa, psihoterapeita un garīgā skolotāja – autobiogrāfiskajam stāstam, kas aizsākās filmā "Realitātes deja" (2013).

Neraugoties uz tēva sašutumu, pagājušā gadsimta 40. gados Hodorovskis pameta mājas, lai īstenotu sapni kļūt par dzejnieku. Viņš iepazinās ar māksliniekiem, kas reiz kļūs par literatūras dižgariem. Ieslīguši poētisku eksperimentu pasaulē, viņi visi dzīvoja tā, kā tikai retais jelkad atļāvies dzīvot: jutekliski, autentiski, brīvi un traki. Filma ir sirreālā vizuālajā valodā pasniegta oda skaistuma un iekšējās patiesības meklējumiem.

Filma saņēmusi skatītāju balvu Sanfrancisko starptautiskajā kino festivālā, kā arī nominācijas Lokarno un Minhenes kinofestivālos, bet savu Latvijas pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!