Foto: Latvijas Mediji
Izdevniecībā "Latvijas Mediji" iznākusi Daces Judinas cikla "Latvijas simtgades romāni" trešā grāmata "Kad klusums kliedz".

Šis darbs ir romānu "Septiņi vakari" un "Gredzens" turpinājums, un šobrīd rakstniece Dace Judina strādā pie Latvijas simtgades romānu ceturtās – noslēdzošās "Uzraksti man …vakar" daļas.

Jaunākais romāns vēsta, ka uzņemoties pētīt svešas dzimtas likteņus, tu neesi pasargāts ne no svešiem, ne paša skeletiem. Var gadīties, ka tas, ko līdz šim esi zinājis par savējiem, pēkšņi sabrūk kā trausls kāršu namiņš un viss jābūvē no jauna. Caur sāpēm, noliegumu un skaudru patiesības filtru. Ko darīt, ja viens tuvinieks bijis vainīgs otra nāvē, bet trešais izrādās izbijis čekists, ziņotājs un mierīgo iedzīvotāju slepkava? Ko darīt, ja ar politiku un varu piesegtā iekāre, greizsirdība un alkatība iznīcinājusi vairākas paaudzes?

Dace Judina stāsta:"Šīs grāmatas tapšanas laiks sakrita ar pēdu dzīšanu pašu dzimtu senajiem noslēpumiem un skeletu tramdīšanai no skapjiem, kur tie bija labi iesēdējušies. Lielām dzimtām arī skeletu daudz, katram savs raksturs un vēstījums. Dažs visu izstāsta uzreiz, cits, kauliem grabot un žoklim klabot, pamanās izvadāt pa visiem iespējamajiem maldu ceļiem, līdz, viņam par spīti, tiec pie patiesības".

"Sajūta, ka lasu memuārus, balstītus uz dzīvu patiesību. It kā būtu ciemos, konkrētā mājā – ar visām skaņām un trokšņiem! Ļoti patika, ka ieskanas šobrīd aktuāli jautājumi," par izdevumu saka psiholoģe Inguna Segliņa.

Grāmatas atvēršanas pasākums norisināsies 2018. gada 5. janvārī plkst. 17.00 "Latvijas Mediju" kafejnīcā Rīgā, Dzirnavu ielā 21.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!