Foto: Publicitātes foto
Sākusies Eiropas kino skatītāju konkursa "European Film Challenge" trešā sezona, kurā skatītāji var laimēt pilnībā apmaksātu ceļojumu uz Berlīnes starptautisko kinofestivālu, portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāju pārstāvji no "Kino Bize".

Kopš 2016. gada rudens notikušas jau divas #europeanfilmchallenge kārtas, kuru veiksmīgākie dalībnieki varēja klātienē piedalīties pagājušā gada Berlināles un Kannu kinofestivāla norisēs. Konkurss vienlaikus notiek Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, kam šogad piepulcējusies Serbija un nākamajā sezonā arī Horvātija un Spānija. Uz prestižajiem Eiropas kinofestivāliem dosies pa vienam dalībniekam no katras valsts.

Lai piedalītos, skatītājiem līdz konkursa beigām 2017. gada 31. janvārī jānoskatās 10 Eiropas filmas. Tās jāreģistrē vietnē europeanfilmchallenge.eu un katrai no filmām jāpievieno arī fotogrāfija, kas parāda filmas legālu noskatīšanos. Fotogrāfijā var būt attēlota kinoteātra biļete, televizora vai datora ekrāns, kurā notverts filmas skatīšanās brīdis kādā tiešsaistes platformā, vai pats dalībnieks kinoteātrī – šajā jomā var izpausties radoši.

Konkursa punktu sistēma mudina skatītājus iepazīt kino daudzveidību, piešķirot papildpunktus par filmām no valstīm ārpus Eiropas kino ražotājvalstu “lielā piecinieka” – Francijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un Lielbritānijas. To skaitā papildpunkti pienākas arī par Latvijas un pārējo Baltijas valstu filmām. Tāpat punktus var saņemt par katru atšķirīgo izmantoto platformu – citu kinoteātri, TV kanālu, tiešsaistes platformu, festivālu u.c., tādējādi aicinot skatītājus meklēt un apzināt sev neierastus kino skatīšanās veidus.

#europeanfilmchallenge balvā piedāvātā ceļojuma galamērķis – Berlināle – ir viens no lielākajiem kinofestivāliem pasaulē, īpaši izceļoties ar augstajiem publikas apmeklējuma rādītājiem. 2018. gadā 68. Berlīnes starptautiskais kinofestivāls norisināsies no 15. līdz 25. februārim.

Pēc brauciena uz Berlināli #europeanfilmchallenge turpināsies arī ar nākamo sezonu pavasarī, kad konkursa balvā būs ceļojums uz 71. Kannu kinofestivālu Francijā.

Vairāk informācijas un konkursa noteikumi pieejami mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!