Foto: F64

2018. gada janvārī sāksies jau 13. kinolektoriju cikls "Tas, ko tu nedrīksti nezināt", ko rīko kinoteātris "Splendid Palace" un LKA Rīgas Kino muzejs. 13. kinoklektoriju cikla tēma būs reibinošais neprāts, aicinot to iepazīt sešos seansos, kuros tiks izrādītas kino vēsturē nozīmīgas filmas, bet pirms seansa būs izglītojoša lekcija, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

2018. gada kinolektorijā tiks izrādītas filmas, kas to apskata gan formā, gan saturā. Neprāta valdzinājums kino ir labi saprotams: tas ļauj kino veidotājiem ne tikai runāt par nopietnām un sarežģītām tēmām, bet arī veicināt diskusiju par sabiedrības attieksmi pret garīgajiem traucējumiem.

Kinolektorija pirmais seanss norisināsies 10. janvārī ar vācu kino klasiķa Vernera Hercoga filmu "Fickaraldo", pirms kuras būs kino un operas režisora Viestura Kairiša lekcija.

Programmā vēl iekļautas šādas filmas – 24. janvārī Stenlija Kubrika režisētā "Doktors Streindžlavs jeb Kā es iemācījos neuztraukties un iemīlēju atombumbu" ar fiziķa un LU asociētā profesora Vjačeslava Kaščejeva lekciju; 07. februārī Ingmara Bergmana filma "Mīklaini kā spogulī", lektors – kino teorētiķis Viktors Freibergs; 21. februārī Dereka Džārmena veidotā filma "Vitgenšteins", pirms kuras būs režisora un teorētiķa Dāvja Sīmaņa lekcija. Lektorijs turpināsies 07. martā ar Leo Karaka filmu "Sliktās asinis", ko papildinās kino kritiķes Dairas Āboliņas lekcija, un noslēdzošais seanss būs 21. martā., kurā būs unikāla iespēja uz lielā ekrāna noskatīties neprātīgas latviešu īsfilmas no 90. gadiem, ieskaitot nu jau leģendām apvīto Roberta Vinovska un Arno Kundziņa režisēto filmu "Sviests". Seansu papildinās kino režisora, teorētiķa, Nacionālās filmu skolas vadītāja Jāņa Putniņa lekcija. Visi seansi norisināsies kinoteātrī "Splendid Palace", seansu sākuma laiks – plkst. 19.00.

Jau sākot ar 13. decembri tirdzniecībā pieejams abonements uz visu lektorija ciklu, kura cena ir 25 eiro. Abonementus var iegādāties kino "Splendid Palace" kasē vai www.splendidpalace.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!