Foto: Publicitātes foto
Jauniešu koris "Balsis" aicina uz Ziemassvētku koncertiem Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā 22., 23. 25. decembrī, portālu "Delfi" informē kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

Trīs koncertos 22., 23. decembrī plkst. 20.00 un 25. decembrī plkst. 23.00 koris dziedās jaunapgūto Uģa Prauliņa koncertciklu "Odi et Amo" ("Nīst un mīlēt"), kas skanēs koncerta pirmajā daļā. Darbs sarakstīts 1999. gadā. Prauliņam raksturīgo kora rakstības stilu pavadīs elektronika, perkusijas un ērģeļmūzika. Tekstuālajā pamatā – dažādu laikmetu dzejnieku teksti latīņu valodā, kā arī lūgšanas no Bībeles. Koncerta otrajā daļā kopā ar klausītājiem tiks dziedātas Ziemassvētku dziesmas, kas mīsies ar kora "Balsis" mīļākajiem kormūzikas darbiem.

Koncertos piedalīsies jauniešu koris "Balsis", diriģents Ints Teterovskis, Uģis Prauliņš, soprāns Viktorija Pakalniece, instrumentālais ansamblis (Armands Alksnis – ģitāra, Artis Orubs – bungas un perkusijas, Sniedze Prauliņa – flauta, Kristīne Ādmine-Liepa – kokle, Andris Grunte - bass), kā arī dziedošie klausītāji, ar kuriem kopā tiks izdziedātas visiem zināmas un mīļas Ziemassvētku dziesmas koncertu noslēgumā.

Multimediālu atmosfēru ar gaismas elementiem radīs vairākkārtējs Jauniešu kora "Balsis" eksperimentālu projektu domubiedrs Pēteris Brīniņš (pbx.lv).

Kā sola Teterovskis, būs arī koristu pašceptas piparkūkas un karstie dzērieni.

Šie koncerti simboliski noslēgs Jauniešu kora "Balsis" 30. jubilejas gadu, iezīmējot jaunus muzikālos apvāršņus.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!